Veteranspissen Frode Johnsen (39) er i kikkerten for den siste plassen i landslagstroppen til hjemmekampene mot Kypros og Sveits.

- Nei, jeg har ikke hørt noe fra Drillo. Men ja, det ville vært gøy, sa Johnsen etter Odds 0-1-tap borte mot Lillestrøm.

Han har hatt en tøff uke etter brorens dødsfall, men valgte å spille for Odd lørdag. Den ble sett av landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

Assistent Ola By Rise var på Lerkendal lørdag kveld for å finsikte eventuelle kandidater til ytterlige en landslagsplass foran kampene mot Kypros og Sveits i VM-kvalifiseringen.

Konge i luften
En offensiv formspiller med spisskompetanse er hva landslagsledelsen jakter på.

- Men det kan også hende at vi ikke tar ut flere, sier Ola By Rise til NTB.

Frode Johnsen, snart 39 og et halvt år, står med åtte seriemål og har vært luftens konge i norsk eliteserie i år. På Åråsen ble han godt pakket inn, men sjansene kom uansett – både to og tre ganske store, uten at veteranspissen fikk uttelling.

- Det ble en vanskelig kamp da LSK la seg så lavt. En typisk stang-ut-kamp for oss, sa Johnsen, som var fornøyd med egen innsats.

- Jeg vant det meste i lufta og skulle vel også hatt en straffe da en LSK-spiller hang i trøya på meg. Landslaget? Som sagt, det ville vært gøy. Det har vel vært flere små, kjappe spisser de siste årene, ikke så mange av target-typen som jeg representerer. Det er jo luftstyrken jeg scorer på, for å si det sånn, oppsummerte spilleren som sist var på banen for Norge i 2008 mot Bosnia-Hercegovina i en EM-kvalifiseringskamp.

Kan bli den eldste
Han står med 10 mål på 33 landskamper. Johnsen blir den eldste spiller i en norsk landslagstropp gjennom alle tider om han får den siste plassen. Gunnar Thoresen (født 1920) spilte sin siste landskamp én måned før fylte 39 år.

For øvrig: Frode Johnsen, Thorstein Helstad og Clayton Zane delte toppscorertittelen i 2001. De to førstnevnte var på banen på Åråsen lørdag. (©NTB)