BEAVER CREEK / OSLO (Nettavisen): Ragnhild Mowinckel hadde ikke fått det helt til i VM før mandagens superkombinasjon, men i utfordelen der fikk hun det virkelig til.

22-åringen hadde god fart da hun kjørte ned til en svært imponerende femteplass og dermed hadde en pallplass innen rekkevidde.

Mowinckel er regnet som langt bedre i fartsdisiplinene enn i slalåm, men leverte også grei innsats i slalåmdelen mandag, selv om det ikke ble helt topp.

22-åringen kjørte inn til en foreløpig femteplass i sitt løp og endte til slutt opp som nummer ni i denne superkombinasjonen i Beaver Creek.

Skuffet Mowinckel
Det var en skuffet Mowinckel som snakket med et samlet pressekorps etter rennet.

- Dette svarte ikke opp til de forventningene jeg hadde. Jeg hadde helst sett at jeg havnet tre plasser høyere, enn tre plasser ned, sier hun til Nettavisen etter rennet.

Hun er klar på hva hun mangler for å komme enda høyere på resultatlistene.

- Det mangler fart og kjappe bevegelser i beina. jeg blir holdende veldig mye, og det er pent og pyntelig å se på. Men det mangler farten, forklarer hun.

Det var tydelig å se at hun ikke var helt fornøyd med slalåmkjøringen.

Da hun passerte mållinjen, kom hun med en gest som ikke skjulte skuffelsen.

- Jeg har mye å gå på i slalåm. I den løypa her er du nødt til å være kvikk for å henge med, sier Mowinckel, som har en sjetteplass i superkombinasjonen fra OL.

- Hun ser litt rusten ut i slalåmen. Hun blir litt tung og dumper inn i hver sving. Hun fikk opp tempoet i mellompartiene, men det var andre som slapp opp mer og hadde større fart mot slutten, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt om 22-åringens innsats.

Det var storfavoritt Tina Maze fra Slovenia som vant rennet. Hun ldet også etter utfordelen og beviste igjen at hun er verdebs mest komplette alpintkjører for tiden.

Nicole Hosp fra Østerrike, som var nummer fire etter utforen, ble nummer to, mens landskvinnen Michaela Kirchgasser tok bronse i Beaver Creek.

Maria Tviberg, som er regnet som en habil slalåmkjører, imponerte også i utfordelen og ble nummer 12 der. En stor VM-opptur for 20-åringen.

- Erfaring
Slalåmrennet ble imidlertid ikke like vellykket for Tviberg. Hun hektet i en port tidlig i løpet og dermed var drømmen om avansement over for ungjenta.

Bilder fra NRK viste at Tviberg så både sint og skuffet ut over at det ikke gikk helt etter planen i slalåmrennet, der hun fikk trøst og oppmuntring.

Da hun møtte pressen hadde hun imidlertid kommet til hektene.

- Det var fine forhold, men det gikk ikke for meg i dag. Til syvende og sist er jeg her for å få erfaring. Det har jeg fått, sier hun til Nettavisen.

- Det gikk langt bedre enn ventet i utfor. Det hadde vært kult å komme i mål på slalåm, også, men jeg gjorde mitt beste. Da går det enten stang inn eller stang ut, sånn er det, sier den norske 20-åringen videre.

- Reiser hjem
Det var altså en hekt som kostet Tviberg dyrt.

- Jeg fikk en port mellom beina, det er ikke lov, sier hun.

Hun føler likevel at Vm i Vail har vært en god opplevelse.

- Definitivt. Jeg kom for å få erfaring og var nummer tolv etter utfordelen. Det er det beste jeg noen gang har gjort. I slalåm var jeg litt uheldig. Det hadde vært kult å komme i mål, for jeg vet jeg kan kjøre slalåm. Neste gang!

Nå er Vm over for Tvibergs del.

- Jeg reiser hjem i morgen og kjører ikke mer her, avslutter hun.