Gå til sidens hovedinnhold

Håpet lever fortsatt for Hønefoss

Dramatisk i nedrykksstriden.

HØNEFOSS - SOGNDAL 3-1:

Hønefoss har hatt en lang og tung sesong i Tippeligaen, men laget fra Buskerud har nektet å gi opp og kapret de nødvendige poengene til å holde liv i drømmen om ny kontrakt.

Før møtet med Sogndal hjemme søndag lå klubben på nedrykksplass, men seier over gutta fra saftbygda ville gi spenning helt fram til siste runde var unnagjort.

- Sterk seier
Og det klarte Leif Gunnar Smeruds menn. Etter en målløs første omgang ble det fyr på alle sylindre etter hvilen. Hønefoss scoret tre ganger, men gjestene scoret én gang.

- En sterk seier etter nok en veldig god kamp av guttene. Seieren betyr at dette lever helt inn, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til NTB.

Han øyner opp om eliteseriespill i Hønefoss også neste år.

- Vi som stort sett alltid leverer under press, gleder oss til siste runde hvor situasjonen nå er at de andre ikke kan gjøre noen feilsteg. Da skal vi ta kvaliken, sier Smerud.

55 minutter var spilt i Hønefoss da hjemmelaget tok ledelsen.

Helge Haugen fikk ballen på rundt 18 meters hold og klemte til. Kula suste forbi Erik Dahlin i Sogndal-buret til stor jubel fra fansen på AKA Arena.

Og nå hadde Leif Gunnar Smeruds menn virkelig fått blod på tann. Bare to minutter senere satte hjemmelaget inn sitt andre mål for kvelden.

Mikkel Wendelbo fant Alexander Mathisen på bakre stolpe. Den tidligere Vålerenga-spilleren rotet litt med mottaket, men fikk til slutt kontroll, og satte ballen i mål.

Det så lyst ut for Hønefoss, men gjestene ga seg ikke uten kamp. I det 61. minutt reduserte Sogndal ved Magnus Stamnestrø

Innbytteren kom seg til dødlinjen inne i feltet, dro en skuddfinte som lurte alle og sendte til slutt ballen i det lengste hjørnet bak Steve Clark i vertenes mål.

Mål nummer ti
Men det skulle bli Hønefoss' kveld i Buskerud etter en svært underholdende andre omgang.

68 minutter var spilt da Riku Riski fant nettet. Dette var spissens tiende mål for sesongen. Det betyr at han har besørget nesten en tredjedel av Hønefoss' ligamål i år.

Den målfarlige finnen dro seg inn fra venstresiden og lurte bort både en og to Sogndal-spillere, før han på elegant vis satte ballen i mål. En herlig scoring.

Flere mål ble det ikke.

Dette betyr at Hønefoss står med 29 poeng når én runde gjenstår. Opp til Sarpsborg på kvalikplass er det to poeng, mens det opp til trygg plass er fire poeng.

Det betyr at Hønefoss i beste fall kan ende på kvalifiseringsplassen. Sogndal på sin side står med 33 poeng.

Kommentarer til denne saken