Gå til sidens hovedinnhold

Har 53,5 grader på jobb!

Dette må være Norges varmeste arbeidsplass.

(iBergen.no) Stakkars, stakkars de vel 400 ansatte i Søderberganlegget på Hydro Karmøy. For mens vi andre klager over at temperaturen nærmer seg 30 grader på kontoret, må industriarbeiderne ved aluminiumsverket jobbe i en romtemperatur som er dobbelt så høy.

- Tirsdag målte vi 65 varmegrader inne i hallen, forteller en svett Yngve Eriksen til iBergen.no.

Hvor hett er det på din arbeidsplass ? Send inn bilde til iBergen.no.

53.5 grader
Han er hovedverneombud ved anlegget og mener de må ha landets varmeste arbeidsplass. Klokken 14.30 fredag tok informasjonssjef Svein Erik Wiksnes dette bildet av temperaturmåleren inne i hallen på Søderberganlegget. Den viste dampende 53,5 grader - og var stigende.

- Ja, det ble nok mye varmere der senere på dagen, tror Eriksen.

Må ha to lag klær
Ikke nok med at romtemperaturen er skyhøy, de ihjelsvette arbeiderne må også ha på seg spesialklær for å beskyttes mot ildgnister. I TO LAG!

- Et sikkerhetskrav er brannverntøy og det må de ha på seg to sett av. Når de har jobbet en stund er klærne gjennomvåte av svette og mange må gjøre tre klesskift i løpet av arbeidsdagen. Da kan de vri underbuksen, sier Eriksen.

De ansatte er pålagt å drikke minst én liter vann i timen for ikke å tørke fullstendig ut. Samtidig jobber alle i bolker på 20 minutter, før de må ta pauser på 30-40 minutter.

Håper på modernisering
Vanligvis holder anlegget en innetemperatur på 35-40 grader, men kombinasjonen av langvarig finvær, åpne smelteovner med 1000 grader og eldre bygningsmasse gjør at varmen stiger til umenneskelige høyder.

- De har det ikke så varmt som oss på andre aluminiumsverk. De har nyere bygg og teknologi, noe vi også håper å få snart, sier Eriksen en anelse tungpustet.

Han rister litt oppgitt på hodet av bakere og asfaltarbeidere som klager over brennhete arbeidsforhold.

- Jeg må le når jeg hører slikt. De kan jo prøve å gå gjennom den to kilometer lange hallen, slik jeg gjorde på tirsdag, fullt påkledd. Hehe.

- Burde fått bonus
Selv gleder han seg til mandag når det ifølge meteorologene skal komme en regnskyll over vestlandet. I mellomtiden stenger han hallen når temperaturen overstiger 58 grader.

- Da kan bare det aller mest nødvendige gjøres. Vi kan dessverre ikke stenge ned hele produksjonen, for da blir det kroken på døren. Men jeg synes arbeiderne fortjener en ekstra påskjønnelse for å jobbe i den varmen om sommeren, mener han.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken