Gå til sidens hovedinnhold

- Har aldri sett noe lignende. Aldri

Manchester City var to mål unna ligatittelen da kampen passerte 90 minutter.

MAN. CITY - QPR 3-2: - Jeg har aldri sett noe lignende. Aldri. Fem minutter før slutt trodde jeg ikke at vi kunne vinne denne kampen, sier Roberto Mancini.

Han forberedte seg på mandagsavisens slakt - «Den gigantiske kollapsen», «Manchini Slippy» og lignende titler.

Manchester City trengte bare å slå et av Premier Leagues svakeste lag for å være sikker på å ta hjem ligatittelen for første gang på 44 år, men lå under 1-2 hjemme på Etihad Stadium.

To sjokk på kort tid
Djibril Cissé rystet City da han utlignet til 1-1 rett etter pause, mens Jamie Mackie sjokkerte alle da han stanget inn 2-1 for QPR selv etter at londonlaget hadde blitt redusert til ti spillere på grunn av Joey Bartons slag mot Carlos Tevez.

Klokka passerte 90 minutter og Manchester Uniteds kamp mot Sunderland ble blåst av - Wayne Rooney sørget for seier til United og for at City var nødt til å vinne mot QPR.

Så headet Edin Dzeko inn 2-2 over et minutt på overtid. Det ga alle blå i Manchester et nytt håp om at klubbens tredje ligamesterskap kunne være nært forestående.

- La meg slippe dette igjen
Fire minutter på overtid eksploderte det på Etihad Stadium som det aldri før har eksplodert på en fotballbane, da Sergio Agüero scoret 3-2-målet med kampens siste spark på ballen.

Ligatittelen var i boks likevel!

- Du har lyst til å si at dette er det beste øyeblikket i livet ditt, men hvis jeg skal være ærlig: Vær så snill å la meg slippe dette igjen! smiler kaptein Vincent Kompany.

Han ga faktisk aldri opp håpet.

Guttedrømmer
- Vet du hva? Vi har gjort det før denne sesongen. Jeg sluttet aldri å tro. Aldri. Da Edin scoret det målet, minnet det meg om et par andre kamper denne sesongen. Vi hadde gjort det før, så det var ingen grunn til å ikke tro, forteller belgieren i et TV 2-sendt intervju.

Kompany benytter også anledningen til å slå tilbake mot kritiske røster som har beskyldt City-spillerne for å være leiesoldater som kun tenker på penger.

- Jeg er så glad på vegne av guttene. Vi har ikke bare kommet hit for pengenes skyld og alle disse historiene vi har hørt. Vi har drømt om dette hele livene våre, også den gang vi ikke hadde penger, ikke hadde noen ting.

Tabbemål
Pablo Zabaleta sendte Manchester City i ledelsen 39 minutter ut i første omgang, godt hjulpet av en glepphendt Paddy Kenny mellom stengene til Queens Park Rangers.

Bare et par minutter etter pause feilberegnet Joleon Lescott da han skulle klarere, noe som ga Djibril Cissé fritt leide. Franskmannen nølte ikke et sekund og banket ballen forbi en sjanseløs Joe Hart.

Håpet var fortsatt ikke dødt, selv om Manchester United tidlig tok kontroll i sin kamp mot Sunderland. City var bare ett mål unna en ny ledelse.

Helt til Jamie Mackie stanget inn 2-1 for QPR etter en sjelden kontring.

Pinlig oppførsel
Bortelagets andre mål kom til og med etter at Joey Barton hadde blitt sendt av banen for voldelig oppførsel mot Carlos Tevez.

Barton slo først til Tevez, som gikk i gressmatten og pådro seg linjedommerens oppmerksomhet. Barton fikk direkte rødt kort og svarte med å gå til angrep på enda en argentiner - den hissige midtbanespilleren kjørte kneet inn i låret til Sergio Agüero før han ble geleidet av banen.

En skandaløs oppførsel som helt sikkert vil få følger for Barton.

Det fikk allerede følger for QPR.

Manchester City så ut til å miste ligagullet i aller siste hinder, men på overtid scoret først Edin Dzeko 2-2-målet og deretter fulgte altså Sergio Agüero opp med det gigantiske målet - 3-2-målet som gir Manchester City ligatittelen takket være bedre målforskjell enn Manchester United.

Spillersalg venter
De kommende dagene blir det en stor fest for den blå delen av Manchester - og deretter kommer virkeligheten for flere av spillerne som har bidratt til dette ligagullet.

Det er ventet at nærmere et dusin spillere vil bli solgt eller forsøkt solgt i løpet av sommeren. Flere av dem har bidratt sterkt til at Citys titteltørke tok slutt.

Ifølge The Guardian ønsker City å kvitte seg med Carlos Tevez (kostet 47 millioner pund), Edin Dzeko (27 mill.), Mario Balotelli (24 mill.), Aleksandar Kolarov (19 mill.), Kolo Touré (16 mill.), Adam Johnson (7 mill.), Stefan Savic (6 mill.) og David Pizarro (kostet null), i tillegg til allerede utleide Emmanuel Adebayor (kostet 25 mill.), Wayne Bridge (12 mill.) og Roque Santa Cruz (17,5 mill.).

Det er spillere for 200,5 millioner pund, det. Eller 1,9 milliarder norske kroner.

Tevez og Balotelli ut?
Så mye får selvfølgelig ikke Manchester City tilbake, men skulle Roberto Mancini klare å hente inn halvparten, vil det være til stor hjelp. Én milliard kroner er fremdeles mye penger, og blir dessuten stadig mer ettersom Det europeiske fotballforbundets økonomiske Fair Play-reglement stadig strammes inn.

Den vanskeligste spilleren å selge, blir sannsynligvis Carlos Tevez. Ikke fordi han nektet å spille tidligere denne sesongen, men fordi han mottar ufattelig mye lønn hver måned. The Guardian mener å vite at argentineren tjener 250.000 pund (over 2,3 millioner norske kroner) hver uke.

Spørsmålet er vel om Mario Balotelli blir noe enklere å selge. Tidligere regnet man Roberto Mancini som den eneste manageren som klarer å takle italieneren, men selv Mancini virker å ha gitt opp nå.

Reklame

Get Inspired: 7 kupp du gjør på sport og fritid

Kommentarer til denne saken