En forretningsmann fra Sør-Trøndelag ble mandag satt fri etter en politiaksjon i Litauens hovedstad Vilnius.

- Han er sterkt preget av hendelsen, og er ennå ikke avhørt. Han er nettopp kommet tilbake til Norge, sa etterforskningsleder Geir Olav Granbo ved Sør-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse fredag ifølge adressa.no.

Tre nordmenn pågrepet og siktet
Da en spesialstyrke fra politiet stormet leiligheten der nordmannen ble holdt fanget, pågrep de samtidig en nordmann og tre litauere som er mistenkt i saken. Samtidig gikk svensk politi pågripelse av to nordmenn i samme sak.

Den antatte hovedmannen er en 36 år gammel norsk statsborger som tidligere er dømt til 13 års fengsel for narkotikaforbrytelser i Norge.

De tre nordmennene som ble pågrepet er alle fra Østlandet, opplyste politiadvokat Bente Bøklepp på pressekonferansen ifølge NRK Trøndelag.

Krevde løsepenger
En representant for påtalemyndigheten i Litauen, Mindaugas Duda, sier det ble krevd en stor sum løsepenger for den kidnappede nordmannen, over 100.000 litas eller cirka 230.000 norske kroner.

Nordmannen skal ha blitt lurt av kidnapperne til å tro han skulle i et forretningsmøte, for deretter å bli ført til et hus utenfor Vilnius mot sin vilje.

Fikk kjennskap til ny kidnapping
Nå viser det seg at også en annen nordmann skal ha blitt kidnappet i Litauen for kort tid siden.

På pressekonferansen fredag sa politiet at de er interessert i å få kontakt med folk som kan ha opplysninger om denne saken, skriver adressa.no.

Den andre nordmannen skal ha blitt kidnappet i forrige uke, men senere løslatt.