Ser du blålyset og får øye på denne i bakspeilet, er det bare å bremse ned og svinge inn til siden. Politiet i det oljerike emiratet har fått velge politibil på øverste hylle og kan nå flotte seg med en Lamborghini Aventador, melder The National, en engelskspråklig avis for Midtøsten.

Gjør 350 km/t
Sportsbilen har en toppfart på 350 kilometer i timen, men det spørs likevel om det er denne bilen politiet vil sette inn i biljakter. Med en prislapp på rundt tre millioner kroner, er er dette en av verdens dyreste politibiler. Trafikken i storbyen og hovedstaden Dubai er beryktet, så denne bilen er nok mest til stas. Bare i løpet av årets to første måneder talte politiet i emiratet 295.000 trafikkforseelser, 400 kollisjoner og i alt 33 døde på veiene.

Snakkis på Twitter
På sosiale medier fikk nyanskaffelsen straks stor oppmerksomhet. «Vær så snill og pågrip meg i denne bilen», lød en kommentar.

En annen skrev: «Du kan bare glemme å kjøre fra politiet i Dubai».

- Midtøstens Monte Carlo
Det er Mahmoud Bukhari fra Exotic Cars Dubai som har levert bilen, og han kan gni seg i hendene med tanke på god PR. Til The National forteller han at selskapet hans det siste året har solgt åtte slike biler.

- Det er et stort marked for slike biler her. Dubai er Midtøstens Monte Carlo, sier han.

Det er likevel ikke første gang at en Lamborghini blir politibil. Det skjedde også i 2004 da italiensk politi anskaffet en Gallardo. Den ble faktisk brukt i biljakter - og til å frakte organer i forbindelse med transplantasjoner.

Til låns
I Dubai anskaffet politiet nylig en Chevrolet Camaro SS. De sier at flåten av patruljebiler trenger en fornyelse, men når det gjelder lamborghinien, så er den bare til låns foreløpig.

- Du får virkelig gjort deg bemerket med en slik doning i politiets bilpark, men hvis du spør meg personlig, så er det litt spesielt, innrømmer bilselgeren.