Gå til sidens hovedinnhold

- Har delt Gaza i to

Dødstallene fortsetter å stige etter bakkeinvasjonen. En israelsk soldat drept i kamp.

De intense angrepene fra israelsk side i Gaza fortsetter lørdag med uforminsket styrke. Det meldes om kraftig skyting og et voldsomt bomberegn i området.

TV 2-reporter: - Bombene fortsetter å falle

Ifølge avisen Haaretz.com har israelske bakkestyrker delt Gaza i to.

Under kampene med Hamas har en israelsk soldat blitt drept og en alvorlig skadd, melder avisen.

Like før klokken 13 melder Reuters at Israel har skutt og drept en 22 år gammel palestinsk demonstrant på Vestbredden. Mannen skal ha deltatt i en demonstrasjon mot de israelske, militære aksjonene i Gaza, opplyser palestinsk helsepersonell.

Hamas: - Har to gisler
Hamas-drevne medier melder at gruppen har tatt to israelske soldater som fanger og holder dem som gisler.

Hamas' militære avdeling, Ezzedine al-Qassam-brigadene, melder også at Hamas skal ha klart å sprenge to israelske tanks og et militærhelikopter.

Se video fra tv2nyhetene.no:

280920

Det israelske militæret avviser imidlertid informasjonen. Dersom det er riktig at Hamas har tatt to israelere til fanger, vil det kunne påvirke støtten i det israelske folket for invasjonen av Gaza.

Hamas har før bakkeangrepet sagt de vil ta flere «Gilad-fanger» dersom Israel invaderer Gaza. De viser til den israelske soldaten Gilad Shalit, som ble kidnappet av Hamas i juni 2006, og siden holdt i fangenskap.

Nye raketter inn i Israel
Klokken 11.30 melder den israelske tv-kanalen Channel 2 at Hamas-raketter har truffet byen Ashdod, men foreløpig er det ikke meldt om noen skadde.

Haaretz.com melder at Israel skal ha drept flere sentrale Hamas-medlemmer, men informasjonen er så langt ikke bekreftet.

Nattens bakkeinvasjon har så langt krevd minst 23 palestinske liv, tre av dem Hamas-medlemmer. Fem personer ble drept under et granatangrep i sentrum av Gaza by. 40 personer ble skadd i angrepet.

Israel lider også tap og så langt er 30 israelske soldater såret. Av disse skal minst to være alvorlig skadd.

SE BILDESPESIAL AV NATTENS KAMPER HER:

1355

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken