BELFAST (Nettavisen): Tirsdag ble Moa Abdellaoue tildelt Gullballen som årets beste norske spiller i 2011. Hederen er fortjent. Moa har etablert seg som en av de beste spissene i tysk Bundesliga, en serie som for tiden regnes som den tredje beste i Europa.

Onsdag spiller han på topp når Norge møter Nord-Irland på Windsor Park i Belfast. Hvis han tar med seg klubblagets form til landslaget, bør nok Norge score mål i førsteomgang dersom det skal bli seier.

- Ikke dårlig trent
Moas tyske klubb, Hannover, er nemlig blant de dårligste i Bundesliga i andreomgangene. Det er blitt 19 baklengsmål og bare elleve den rette veien etter at Hannover har kommet på banen etter pause. Bare Freiburg (-9) og Köln (-11) har mer enn minus åtte mål etter pause.

- Jeg visste ikke om dette før du sa det nå. Det er vanskelig å si noe om dette. Det kom litt overraskende på, sier Moa Abdellaoue til Nettavisen.

- Har dere dårlig kondis?

- Nei, jeg føler ikke det. Jeg tror vi er godt trent. Det er kanskje en tilfeldighet. Jeg kommer ikke på noen annen forklaring. Jeg føler ikke at vi er dårlig trent. Vi har spilt veldig mange kamper denne sesongen her, med ligaen og Europa League.

Det er ikke underlig at tallene overrasket Abdellaoue. Hannover er nemlig i ferd med å gjøre nok en god sesong i den tyske toppserien, og befinner seg i skrivende stund på sjuendeplass. Forrige sesong endte Abdellaoue og lagkameratene på fjerdeplass.

Ubeseirede hjemme
Man kan for øvrig også snu på situasjonen og si at Hannover er blant de beste før pause. Bare seks lag har scoret mer enn de har sluppet inn i løpet av kampens første 45 minutter. Tre av lagene – Borussia Dortmund (+18), Bayern München (+17) og Borussia Mönchengladbach (+14) – dominerer stort her.

Hannover står med seks mål i pluss i førsteomgangene.

Også når det gjelder statistikken for resultater på hjemme- og bortebane, er skillet stort i Hannover. Det er faktisk ingen som har slått Hannover hjemme på AWD-Arena i seriesammenheng denne sesongen. Hannover og Borussia Mönchengladbach er ligaens to eneste ubeseirede hjemmelag.

- Det har vært styrken vår hele sesongen både i fjor og år. Vi har en trygghet der. Det har gått veldig bra. Vi hadde problemer i starten av sesongen borte, vi fikk ikke med oss trepoengere. Jeg vet ikke hvorfor. Det ligger vel i toppen. Det må være psykisk. Jeg kan ikke skjønne noe annet, sier Abdellaoue til Nettavisen.

Hannover vant faktisk ingen bortekamper i september, oktober, november, desember eller januar.

- Fansen har helt klart mye å si. Du legger merke til det når du spiller på hjemmebane. Samtidig er du i din egen verden når kampen starter.

Stabil
Når det gjelder Moa Abdellaoue selv, er det lite som skiller hjemme- og borteformen. Oslogutten har scoret seks mål i hjemmekampene og fem i bortekampene.

- Det er nok tilfeldig. Jobben min er å score mål, så om jeg gjør det på hjemme- eller bortebane, spiller ingen rolle.

Abdellaoues suksess i Bundesliga er naturlig nok blitt lagt merke til internasjonalt, men ifølge spissen selv var det ingen andre klubber på banen under overgangsvinduet i januar. Det passer ham bra – han blir gjerne i Hannover.

- Jeg har ikke noe behov for å flytte på meg. Jeg har vært der i snart to år og har kontrakt i to år til. Jeg trives veldig bra og føler at jeg utvikler meg. Det er der fokuset mitt ligger.

Norge møter Nord-Irland i en privatlandskamp i Belfast onsdag. Kampen har avspark klokken 20.45 og kan følges direkte her .