Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett Charlotte?

Politiet i Sogn og Fjordane etterlyser 17 år gamle Charlotte Moene.

Politiet ber om hjelp fra publikum til å finne Charlotte Moene. Den 17 år gamle håndballspilleren har vært savnet siden mandag formiddag.

Siste: Politiet har fått tips om en jente som gikk alene langs E16 ved Tyinkrysset i Oppland mellom 22 og 23 mandag kveld, og ønsker å komme i kontakt med jenta, eller med personer som kan ha opplysninger om henne.

- Vi sjekker nå ut om dette kan være henne, sier operasjonsleder Einar Vereide til Nettavisen.

Sist sett mandag formiddag
Moene ble sist sett i Øvre Årdal mandag klokka 11.00, og møtte ikke opp til en avtale hun hadde klokken 12. Siden mandag ettermiddag har det lokale politiet og frivillige, lett etter jenta i Øvre Årdal.

Ifølge en pressemelding fra Sogn og Fjordane politidistrikt er jenta 170 centimeter høy, har skulderlangt, mørkt hår med blonde striper. Da hun forsvant var hun iført en lys goretexjakke med limefarget felt, dongeribukse som var lys/mørk samt spettete hvite sko.

Politiet frykter at noe kan ha tilstøtt jenta, og har derfor satt inn store ressurser for å finne henne. Likevel utelukker man ikke at hun også kan ha stukket av egen fri vilje.

- Det er omstendigheter som tyder på at hun kan ha stukket seg vekk, sier Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

Stort søk
Moenes mobiltelefon har ikke vært brukt siden hun ble borte, og politiet har sålangt ikke funnet spor av henne på transportmidler ut av distriktet. Derfor konsentreres søket foreløpig lokalt. Imidlertid har hun sendt en tekstmelding fra sin mobil som gjør at politiet er bekymret. Innholdet i denne meldingen ønsker ikke politiet å si noe om.

Frivillige fra Norsk Folkehjelp startet tirsdag søk etter 17-åringen, skriver Sogn Avis. Ifølge lensmann Helge Øvstetun blir det søkt innenfor Øvre Årdal og nærliggende områder. I første omgang blir det foretatt grovsøk. I ettermiddag skal det foretas finsøk.

- Da går vi fra hus til hus og snakker med folk som kan ha sett eller hørt noe, sier Øvstetun til Sogn Avis.

Politiet ønsket tidligere tirsdag å komme i kontakt med to jenter som var utenfor porten ved Hydro i Øvre Årdal i 12-tiden mandag dagen. Den ene av jentene gråt. Politiet har nå kommet i kontakt med jentene. Vereide sier til Nettavisen at hendelsen ikke hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Tips til politiet kan gis til operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt, telefon 57758800, eller til nærmeste politi.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud