Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett disse ranerne?

Politiet mener disse personene står bak minst ett ran og ett ransforsøk i Oslo. Se politiets bilder.

Personene, som er filmet med videokamera, skal blant annet ha ranet en 89 åring for 100.000 kroner. Politiet etterlyser flere personer i forbindelse med ranstilfellene i Oslo. Politiet tror gruppen består av minst fire menn i alderen 20 til 50 år, og en kvinne på 35-40 år.

29. oktober ble en 89 år gammel mann ranet for 100.000 utenfor DnBs filial i Kongens gate. Like før hadde han tatt ut penger. Ranerne kastet søle på ham og tilbød deretter hjelp til å tørke av griseriet.

Beskrivelse
89-åringen har gitt en beskrivelse av gjerningspersonene som ifølge politiet stemmer godt overens med bildene fra videokameraene ved banken. Personene følger etter mannen ut av banken.

Sentrum politistasjon har den siste uken fått inn flere anmeldelser på ran med samme hendelsesforløp. Få minutter etter at ofrene har tatt ut penger blir de overfalt av personer. Disse ranerne utgir seg gjerne for å skulle selge noe eller hjelpe.

Torsdag 30. oktober ble en 68 år gammel kvinne forsøkt ranet på samme måte som 89-åringen i et parfymeri i Skoveien i Oslo. Kvinnen hadde like før tatt ut penger i en Nordea-filial i Frognerveien.

Samme fremgangsmåte
- To av personene som har vært utsatt for dette, har plukket ut disse personene. Andre har vært på flere gjerningssteder. Det sier seg selv at det er litt for mange tilfeldigheter når personene er på flere steder der folk har tatt ut penger og blitt ranet, sier politiførstebetjent Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon.

Politiet jobber nå aktivt med å spore opp personene på bildene. Walle sier de trolig tilhører en gruppe mennesker av utenlandsk opprinnelse som har spesialisert seg på denne typen ran. Politiet oppsøker nå institusjoner som asylmottak og hoteller i tilfelle noen kan identifisere dem. Hvis du vet hvem disse menneskene er eller hvor de befinner seg så, ring 22 66 90 50.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte