Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett maken?

Denne tabellen bør rammes inn, Blackpool. For det holdt bare i noen få timer.

WIGAN - BLACKPOOL 0-4:

Blackpool har aldri tidligere spilt i Premier League, og det nyopprykkede laget var dømt nord og ned av stort sett alt som kunne krype å gå av eksperter før starten på årets sesong.

Og man skal ikke se bort ifra at forståsegpåerne får rett til slutt, men etter én kamp skal i hvert fall ingen ta fra Blackpool retten til å juble. I premieren vant de nemlig hele 4-0 på bortebane.

Offer var stakkars Wigan. Og resultatet betød at Blackpool gikk helt til topps på Premier League-tabellen, for en stakket stund, for bare noen timer senere ble de forbigått av Chelsea.

- Jeg tror ikke noen av oss, i våre villeste drømmer, kunne forestilt oss at vi skulle komme hit å dette Jeg er så utrolig stolt av gutta, sier Blackpool-trener Ian Holloway ifølge AFP.

Allerede etter 16 minutter spill på DW Stadium ordnet Gary Taylor-Fletcher 1-0 til gjestene. Nykommer Marlon Harewood nærmest taklet ballen inn til vingen, som med et litt dårlig treff fikk lurt ballen forbi Wigan-keeper Chris Kirkland til ellevill jubel.

Harewood ble klar for Blackpool tidligere i uken og på tampen av første omgang viste den tidligere Aston Villa-spissen hvorfor Ian Holloway ville ha ham. Først banket han inn 2-0 via hånda til Kirkland, og like etter ordnet han Blackpools tredje da han var våken på en retur fra WIgans sisteskanse. Mye var avgjort.

Etter pause sørget Alex Baptiste for den definitive spikeren i kista, da Kirkland på ny viste tvilsomt målvaktsspill. Baptistes innlegg fra siden så i utgangspunktet ikke så farlig ut, men den tidligere Liverpool-keeperen klarte likevel å fomle den i nettet.

Så spørs det da, om dette Blackpool laget er godt nok til å redde plassen likevel? Og hvor lenge kommer Roberto martinez til å sitte som Wigan-manager? Det kreves forbedringer fort.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken