Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett Simen?

Ingen har sett Simen etter at han forsvant fra nyttårsfest.

Simen forsvant etter at han forlot nyttårsfesten på Bremnes, tre kilometer nord for Bodø, natt til 1. nyttårsdag. Han forlot festen i penklær - uten yttertøy.

Politiet har nå hatt samtaler med tre vakter som overvåket de totalt 80 festdeltakerne.

- Ifølge vaktene skal det ha vært en rolig fest uten noen form for uroligheter, sier stabssjef ved Salten politidistrikt Svein Sørmo, til Nettavisen. Han legger til at politiet heller ikke har noen grunn til å tro at noe kriminelt har skjedd i forbindelse med Simens forsvinning.

Forlot festen frivillig
Politiet fikk tidiligere i dag informasjon om at Simen Bendiksen ble kastet ut fra festen på grunn av høy promille. Dette viste seg ikke å stemme.

- Etter at vi har hatt samtaler med vaktene på Bremnes fort og venner av Simen kan vi nå fastslå at han forlot festen frivillig, sier Sørmo.

Ringte foreldrene
19-åringen ringte sine foreldre ved halv ett-tiden natt til tirsdag og fortalte at han hadde gått seg vill utenfor Bremnes fort hvor han hadde deltatt på en privat nyttårsfest.

Han fortalte sine foreldre at han frøs, men at han ikke kunne fortelle nøyaktig hvor han var.

Foreldrene og venner dro til Bremnes hvor de forsøkte å finne gutten, men uten resultat. De meldte ham også savnet til politiet som umiddelbart startet leteaksjonen.

Ved 21-tiden ble leteaksjonen avsluttet for kvelden. Letingen gjenopptas onsdag klokken 07.

Går manngard
Politiet har lett etter mannen med hunder, redningsskøyte og varmesøkende Sea King redningshelikopter tirsdag - uten hell. Leteforholdene er ikke optimale. Det er mørkt, minus tre grader og liten kuling, noe som gir en effektiv temperatur helt ned mot 15 minusgrader.

Tidligere i dag ble en sko tilhørende savnede funnet i sørenden på stranda på Bremnes. Mobilen hans ble funnet ved 01.30-tiden.

- Vi har nå vendt tilbake til området der vi sist har en positiv bekreftelse på at gutten befant seg, sier politiadvokat Carol Sandbye ved Salten politidistrikt til Nettavisen ved 18-tiden tirsdag.

Hun opplyser at de totalt 80 personene som deltar i søket nå går manngard skulder til skulder i lag på 20-25 personer.

- Vi søker langs strandlinjen, langs veien og også andre steder på Bremneshalvøya, sier Sandbye.

- Hvor lenge vil søket fortsette?

- Vi søker til vi har finkjemmet hele området, sier Sandbye og opplyser at halvparten av dem som deltar er frivillige, mens resten består av folk fra Sivilforsvaret, Røde Kors og Politiet. Mange av de frivillige er venner og bekjente av Simen.

Salten politidistrikt bestemte seg i kveld for å offentliggjøre navnet til den savnede 19-åringen, i håp om å få tips som kan føre til at 19-åringen blir funnet.

- Dersom noen har sett Simen Bendiksen i natt, eller har noen tips i forbindelse med hans forsvinning, ber vi om at de tar kontakt med politiet på 75545800, sier Sandbye.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere