Gå til sidens hovedinnhold

Har Enga funnet det som manglet?

Veigar Páll Gunnarsson scoret sitt første mål for Vålerenga.

SARPSBORG - VÅLERENGA 0-2:

Vålerenga har slitt med skader denne sesongen, og spesielt foran mål har gjengen fra Ullevaal merket fraværet av flere spillere. Klubben som i fjor scoret desidert flest ganger i Tippeligaen, har i år kun puttet 23 mål.

Redningen kan bli en målkåt islending. I slutten av juli kom Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk, og mot Sarpsborg lørdag fikk Enga valuta for pengene.

Spissen scoret sitt første mål i Vålerenga-drakta, og sitt tiende i Tippeligaen i år.

Nå håper Klanen at måltyven ikke bare klatrer på toppscorerlista, men at han også kan hjelpe Oslo-klubben oppover på tabellen.

- Det er veldig godt å få en god kamp for Vålerenga. Jeg har sagt at det kommer til å ta tid å komme inn i et nytt lag, fortalte Gunnarsson til VG Nett etter kampen.

Skadeskutt Vålerenga
Enga sin tropp mot Sarpsborg var som vanlig preget av både skadefravær og karantene. I tillegg til Dawda Leigh, Freddy dos Santos, og Stefan Strandberg, måtte Lars Iver Strand og Yssouf Koné stå over da de igjen har pådratt seg skader. Fregor Ogude var ute på grunn av karantene, og Luton Shelton har som kjent blitt solgt.

Og selv om Fredrik Stoor var tilbake i Vålerenga-drakta, var det åpenbart noe som manglet.

Oslo-klubben spilte en god kamp, for all del, men Martin Andresens menn slet med å fjerne smultringen fra måltavla. Flere store sjanser ebbet ut i ingenting.

Det samme gjaldt for øvrig for Sarpsborg, som burde ha sikret ledelse da Morten Giæver umarkert plasserte ballen utenfor stengene.

Isteden var det Vålerenga som til slutt fant veien til nettmaskene. På en corner ti minutter etter hvilen raget André Muri som høyest i feltet, og stanget inn en fortjent 1-0-ledelse.

Og når den endelig satt for gjengen fra Ullevaal, tok det ikke lang tid før ledelsen doblet seg. Mohammed Fellah strålte på høyresiden, og fant en umarkert Veigar Páll Gunnarsson i feltet. Islendingen hamret til på andre touch, og scoret sitt aller første mål for Vålerenga etter overgangen fra Stabæk.

- Det var deilig. Jeg fikk en fin ball av Fellah, vender bort en spiller og setter den i nærmeste. Pang. Mål, sa Gunnarsson.

Sarpsborg uten poeng i fem strake kamper
Kampen endte meget fortjent 2-0 til gjestene fra Oslo. Andresen må finne seg i å fortsatt ligge som nummer ni på tabellen, men Enga har nå like mange poeng som Rosenborg på plassen over, og en liten luke til klubbene som jager på undersiden.

- Vi har en målsetning om å bli bedre, og å spille en hel full fotballkamp slik vi spilte i 25 minutter i dag, var Andresens tanker etter kampen.

Sarpsborg, som for øvrig sliter med flere skader, de også, måtte nok en gang gå poengløse av eget kunstgress. Sarpingene har ikke tatt poeng siden juni, og forrige gang klubben vant, var det fortsatt vår i Tippeligaen.

Dermed ser det mørkt ut med tanke på fornyet billett til den øverste divisjonen. Roar Johansen ligger under streken med 16 poeng, og har ett poeng opp til Sogndal, og to poeng ned til Start på jumboplassen.

- Jeg liker ikke at vi ikke har vunnet på lang tid. Men vi gikk inn i dette med åpne øyne, og visste det ville bli tøft. Nå er det en tøff periode, sa Sarpsborgs trener Roar Johansen til TV2.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken