Gå til sidens hovedinnhold

- Har fått mye dritt

Blackburn-sjef Sam Allerdyce snakker gjerne varmt om sin gamle elev.

Nåværende Blackburn-manager Sam Allerdyce var mannen som hentet klubbnomaden Anelka til Bolton i 2006 - etter at franskmannens karriere lenge hadde vært nede i en bølgedal. I flere av sine tidligere klubber hadde Anelka falt i unåde hos fansen, og Arsenal-tilhengerne døpte han litt foraktelig «Le Sulk» - den gretne.

Det stempelet har forfulgt Anelka siden, hvilket Sam Allerdyce mener er dypt urettferdig. Foran lørdagens gjensyn i London tar han sin tidligere elev kraftig i forsvar.

- Nicolas får ikke den anerkjennelsen han fortjener, og har måttet finne seg i mye dritt, sier Allerdyce ifølge Sky Sports.

Familiemann
Blackburn-sjefen mener ryktet som gretten og vanskelig ikke yter franskmannen noe som helst rettferdighet.

- Han har fått dette stempelet, og det ser ikke ut til å forlate ham. Men han er ett hundre prosent proff, sier Allerdyce.

Livet utenfor fotballbanen underbygger det siste, mener sjefen til Morten Gamst Pedersen.

- Han er gift, har slått seg til ro og er en snill og rolig familiemann. Jeg kan ikke huske sist han var i vanskeligheter for noe. Det er årevis siden.

Anelka kom til Bolton etter å ha vært innom en mengde klubber. Arsenal, Real Madrid, Paris St. Germain, Liverpool, Manchester City og Fenerbahce sto på merittlista. På Reebok stadium ble det 21 mål på 53 kamper, hvilket imponerte sjefen.

Gledelig framgang
- Nic er et av mine beste kjøp noensinne, ingen tvil. I Bolton var han proff til fingerspissene, og det kan garantert alle lagkameratene hans bekrefte, sier Allerdyce.

Oppholdet ble en slags gjenfødelse i engelsk fotball for den kontroversielle franskmannen.

- Vi ga han en sjanse til å vende tilbake til England da ingen ville ha ham, og han benyttet den, sier Blackburn-sjefen – og er litt ubeskjeden:

- Jeg tror jeg har noe av æren for at han er der han er i dag. Men mye handlet om hans egen holdning, og den var førsteklasses, tilføyer han.

Nå gleder gamlesjefen seg over at 30 år gamle Anelka lykkes i Chelsea.

- Det er tilfredsstillende å se at Nic gjør det så bra. Samtidig håper jeg selvfølgelig at han har en dårlig dag mot oss, smiler han før lørdagens møte i London. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken