Gå til sidens hovedinnhold

- Har funnet kropper i havet

Brasiliansk luftforsvar skal ha funnet omkomne etter Air France-ulykken.

Det brasilianske luftforsvaret har funnet det som skal være kroppene til to av de omkomne etter Air France-ulykken, melder Globo.

Det er talsmann Jorge Amaral for det brasilianske luftforsvaret som sier dette.

Hentet opp
Ifølge det brasilianske TV-selskapet Globos nettsider, ble den første kroppen funnet ved 13.15-tiden (norsk tid). Det skal være snakk om to menn.

- De første likene fra flyulykken ble funnet tidlig lørdag morgen, sier Jorge Amaral til journalister i Recife.

- Vi bekrefter at det er hentet opp vrakrester og lik fra Air France-flyet, sier han.

Venter på bekreftelse
En blå passasjerstol med serienummer 237011038331-0 er også funnet, men foreløpig har ikke Air France bekreftet at det tilhører det savnede flyet.

- Vi kan ikke gi ut mer informasjon før vi har fått bekreftet funnene, sier Amaral.

Det skal også være funnet en koffert og en flybillett for den aktuelle Air France-avgangen.

Tre eksperter på å identifisere mennesker og en på å analysere fingeravtrykk, ankom Fernando de Noronha lørdag.

Likenes forfatning vil trolig også kunne si noe om når og hvordan flyet gikk i oppløsning.

- Gir nytt håp
Direktør Grete Myhre i Statens havarikommisjon sier funnene bedrer sjansen til å få svar på spørsmål rundt Air France-ulykken.

- Betydningen av disse funnene er at man nå har en større sjanse til å finne ut hvor flyet er, og dermed har større sjanse til å finne de såkalte svarte boksene, sier Myhre til Nettavisen.

Hun sier det nå vil bli lettere å fokusere søkene i et bestemt område.

- Atlanterhavet er så stort at det frem til nå har vært som å lete etter en nål i en høystakk. Nå kan man sirkle inn området, sier hun.

Også for de etterlatte kan funnene gi et nytt håp.

- Funnene kan kanskje gi håp om at de får sine savnede hjem, og et håp om at man vil finne svar på hva som gikk galt og forårsaket ulykken, sier Myhre.

228 mennesker savnet
Air France-flyet forsvant fra radarsystemene natt til mandag. Det var da på vei fra Rio de Janeiro til Paris.

Flyet hadde 228 mennesker om bord, inkludert 12 besetningsmedlemmer, fra 32 land, da det etter all sannsynlighet styrtet i Atlanteren.

Kroppene ble funnet omlag 96,5 kilometer fra punktet der flyets siste nødmelding ble fanget opp, og 900 kilometer fra øya Fernando de Noronha.

Feilmeldinger
Tilsammen sendte flyet ut 24 nødmeldinger i løpet av fire minutter. Likevel har ikke havarikommisjonen kunnet forklare hvorfor flyet styrtet.

Dersom letemannskapene finner de sorte boksene, kan man kanskje få en forklaring på hva som skjedde. de befinner seg på mellom 2000 og 3000 meters dyp.

- Den svarte voksen flyter ikke og dermed må vi ned. Ettersom det er så dypt, kamn det bli svært vanskelig å finne noe, sier Amaral, melder Folha.

Nordmenn savnet
Fire av de som var med flyet var nordmenn. De savnede er Karsten Moholt (58), sønnen Karsten Aleksander Moholt (35) og videre Kristian Berg Andersen (37) og den norskbritiske gutten Alexander Bjoroy (11).

I tillegg er Helge Gustafsson (44) blant de savnede. Han er islandsk statsborger, men kommer fra Askøy utenfor Bergen.

Også svenske Laura Rahal (27) og svenske Christine Badre Schnabl (34) er savnet etter flyulykken. Rahal og kjæresten bodde i Norge, mens Schnabl jobbet for «Innovasjon Norge» i Brasil.

I havet
Brasil har sammen med Frankrike stått for redningsoperasjonen, og det er tidligere blitt funnet flyseter og oljerester på havet.

Funnstedet da var rundt 1200 kilometer nordøst for Recife, nærmeste storby på fastland.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken