Gå til sidens hovedinnhold

- Har ikke vært bedre siden OL

Tonje Nøstvold er fortsatt «on fire» mot Ungarn.

OHRID (Nettavisen): Tilbake på trening hadde de norske jentene hadde lagt de verste kontroversene bak seg etter tirsdagens knallharde oppgjør mot danskene.

Les også: Derfor rant det over for Lunde

Det var Terese Pedersen, Jan Pytlick og Kristine Lunde som tok overskriftene. Relativt anonymt, som vanlig, ble det registrert at Tonje Nøstvold spilte knallgodt på høyrebacken.

- Når hun får litt selvtillit, ser man at ting blir mye enklere. Hun har ikke fått like mye tillit i oppkjøringen. Derfor har det låst seg og blitt litt krampaktig. Nå vokser hun etter hvert mål hun lager. Det ser bra ut for resten av mesterskapet, i NRK Radios ekspert Geir Oustorp til Nettavisen.

Skuddhjelp fra Oustorp
Han var også hennes trener i Byåsen tidligere, og har en aktiv håndballkarriere bak seg som vingspiller iblant annet Sandefjord og Drammen.

* Alt om EM på Nettavisens håndballsider!
* Se fakta fra Norges gruppe på de offisielle EM-sidene!
* Følg Ungarn - Norge direkte i Nettavisen fra kl. 18.15 onsdag!

Derfor var han også invitert til formiddagens treningsøkt for å gi sitt bidrag til keepertreningen.

- Det var nok viktigst for keeperne. Når de vil ha masse skudd som i dag, er det viktig at det ikke bare kommer fra to spillere. Da går det litt utover helsa til de spillerne. Det er greit å ha med noen ekstra, sier Nøstvold.

Fikk dansk frimerke
Hun banket inn syv mål på ti forsøk med sin kraftfulle venstrearm mot Danmark. Og måtte tåle å bli markert ut av oppgjøret etter hvert.

- Noe riktig må du vel har gjort da?

- Det er jo litt taktisk fra Danmarks side også. Da får de ikke det trykket mot seg fra en keivhendt høyreback. Det gjør at de må sette inn en høyrehendt en for å gjøre det vanskeligere for oss.

Beviset: Lunde filmet IKKE

- Var det et lite gjennombrudd for deg i EM?

- Det er én god kamp. Det kan man ikke leve på, men jeg håper det fortsetter sånn videre. Jeg vil gjerne bidra med flere mål og flere innspill i kampene som kommer.

Kamp om plassen
Det får hun sjansen til mot Ungarn i kveld. At Camilla Herrem inntar tribuneplassen Linn Jørum Sulland opptok tirsdag, gir Hundvåg-jenta mer konkurranse om spilletiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oustorp har tidligere stresset at Marit Breivik må involvere Nøstvold skikkelig i turneringen. Han tror storspillet kan fortsette mot ungarerne.

- Danmark-kampen var nok noe av det bedre hun har gjort siden OL. Jeg tror det var deilig både for henne og omgivelsene. Vi får håpe det fortsetter i kveld. Hun må gjøre det bra når hun kommer inn og fortsette å sette straffene, sier Oustorp.

- Jeg håper å være ”on fire” i kveld også, sier Nøstvold.

PS! Kari Aalvik Grimsbø følger også Norges kamp fra tribunen etter Terese Pedersens oppvisning mot Danmark.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken