Gå til sidens hovedinnhold

Har kuttet 20 millioner

Halvannet år med kostnadskutt begynner å gi seg utslag i LSK-økonomien.

– Vi har det siste året kuttet kostnader i størrelsesorden 20 millioner. Det har vært en helt nødvendig innsparing for å holde hjulene i gang. Uansett står vi foran et utfordrende år også i 2010. Vi må ytterligere ned på kostnadssiden i løpet av neste år, sier LSK-formann Per Mathisen til Romerikes Blad.

Ni spillere i LSK-stallen har kontrakter som går ut etter neste sesong, og Åråsen-klubben har på den måten større muligheter til å styre kostnadene før 2011.

– Utgangspunktet foran 2011 er annerledes. Det visste vi da vi startet denne prosessen. Hvis ikke den økonomiske situasjonen forverres betydelig på andre områder, vil det se lysere ut fra 2011, sier Mathisen.

Fokus på inntekter
– For oss er det nå like viktig å opprettholde nivået på inntektene. Hvis vi klarer det, kan vi unngå ytterligere kutt om ett år, håper Mathisen.

Og LSK-formannen er optimistisk med tanke på framtidige inntekter.

– Avtalene med flere av våre samarbeidspartnere går ut foran kommende sesong, og vi har derfor en stor jobb foran oss. Men jeg opplever at de som jobber med dette i vår organisasjon, har en offensiv og positiv innstilling med tanke på å lykkes. Generelt merker vi også at det er en optimisme rundt oss, og det er positivt, sier han.

Samler ikke på 11.-plasser
Mathisen forteller at framtidas LSK-budsjetter vil være nøkterne. Tida hvor bunnlinjen blir basert på enten spillersalg eller et sportslig toppår, er forbi. Det betyr likevel ikke at det legges opp til 11.- og 12.-plasser.

– Vi budsjetterer ikke med gull eller medaljer, men vi legger lista noe høyere enn det vi har oppnådd de to siste sesongene. Det ville vært helt feil for en klubb som LSK å budsjettere med 11.-plasser. Vi ønsker å framstå som en langt mer offensiv klubb enn det. Samtidig er det viktig å være nøktern, slik at vi unngår en sprekk på inntektssiden. 5.-6. plass mener vi det realistisk å regne med i budsjettet for 2010, sier Mathisen. (ANB)

Kommentarer til denne saken