Gå til sidens hovedinnhold

- Har lært av Fredly-saken

DN-sjef Amund Djuve sier Fredlysaken har fått konsekvenser for hvordan de jobber.

Onsdag ble det kjent at Dagens Næringsliv hadde inngått forlik med investor Arne Fredly og dermed unngår den planlagte rettssaken.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Djuve sier til NA24 Propaganda at saken allerede har fått konsekvenser i avisen, men at det ikke kommer noen endringer på personalsiden.

- Saken har fått konsekvenser i form av vi går nøyere gjennom slike saker før de kommer på trykk. Det er en sak vi har brukt mye tid på og jeg vil si at vi har lært av den, sier Djuve til NA24 Propaganda.

Forliket innebærer at DN, i tillegg til sine egne utgifter, bærer alle kostnadene knyttet til Fredlys arbeid med PFU-klagen og forberedelse til rettssaken. DN må også betale en erstatning på 400.000 kroner som Fredly har valgt å gi videre til SOS-barnebyer. Og ikke minst må avisen trykke en beklagelse som minst skal dekke en sjettedel av forsiden.

- Vi erkjenner at artikkelserien kan ha blitt oppfattet som beskyldninger om at Fredly har opptrådt i strid med verdipapirhandelloven. Det var ikke vår mening å fremsette slike anklager, sier Djuve.

Har dere noen gang trykket en slik beklagelse på forsiden før?

- Ikke i min tid i hvert fall, sier Djuve.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken