Gå til sidens hovedinnhold

- Har sett svakheter hos Danmark

Egil Drillo Olsen har kontroll på det meste. Nå gjenstår bare skjebnekampen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges suksessfulle landslagssjef måtte tåle mange spørsmål om sin inntil fredag ukjente sønn i Danmark da han fredag stilte på det siste pressetreffet før lørdagens EM-kvalkamp i Oslo.

Han nektet å svare på noen av dem.

- Hvis jeg skal stå her, skal vi snakke fotball. Prøver du på noe annet, så går jeg, sa Drillo til Nettavisen.

Fair nok.

Kommer i pausen
Han snakket i stedet gladelig om forberedelsene til kampen mot Danmark. Som har vært nitidige.

- Hva kan du si om laguttaket? spurte én journalist.

- Det er ikke offentliggjort, men jeg regner med at pressen i grove trekk vet hvem som starter. Det er ikke så mye hemmeligheter, i og for seg, men vi venter med offentliggjøringen. Vi kommer vel med laget i morgen, tenker jeg.

- Før kampen? lurte en annen journalist på.

- I pausen, tenker jeg, fleipet Drillo.

Til latter fra alle, inkludert journalisten som mente å spørre om laget ville bli offentliggjort lørdag formiddag, men forsto at spørsmålet kom litt skjevt ut.

Dødball kan avgjøre
- Defensivt føler jeg vi er veldig godt forberedte. Vi har fått bedre tid til å jobbe med dødballer enn vi har gjort tidligere, og det kan gi seg utslag.

- Har dere øvd inn nye dødballtrekk?

- Ja, i den forstand at vi justerer litt på hvilke spillere som er involvert og i hvilke posisjoner og litt sånt. Det ser bra ut.

- Hvor mye kan du om de danske spillerne?

- Enkeltspillere har vi ganske god kontroll på. Vi har gjort en analyse av alle spillerne. Den viktigste analysen ligger likevel mer på det lagtaktiske og hva slags fotball de spiller. Vi vet veldig mye om Danmark, sier Drillo til Nettavisen.

- De har ikke noe dårligere spillere enn oss. Grunnen til at jeg anser oss som knappe favoritter, ligger ikke minst i hjemmebanefordelen, legger han til.

Har planene klare
- Har dere sett noen svake punkt hos Danmark?

- Ja, det har vi.

- Hvilke?

- Ser du på hvilke mål de har sluppet inn de siste kampene, så ser vi jo svakheter.

Drillo har naturligvis både en plan A og en plan B klar.

- Jeg vil ikke si noe om hvilken plan B vi har, men det ligger ofte litt i kortene. Hvis du må ha mål på slutten, gjør du noen grep. Du tar mer sjanser, spiller med høyere risiko når du ligger under og det drar seg mot slutten.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken