Gå til sidens hovedinnhold

- Har Sir Alex funnet gull igjen?

Mame Biram Diouf sammenlignes allerede med Ole Gunnar Solskjær.

MANCHESTER UNITED - BURNLEY 3-0:

- Sist United signerte en relativt ukjent midtspiss fra den norske klubben Molde FK, viste det seg å være et særdeles klokt valg. Er det mulig at Sir Alex har funnet gull nok en gang, i Mame Biram Diouf?

Slik starter Nick Coppacks artikkel om Mame Biram Dioufs hjemmedebut for Manchester United på klubbens hjemmeside.

For Ole Gunnar Solskjær scoret etter kun seks minutters spill da han debuterte for Manchester United på Old Trafford i 1996, og lørdag var ikke Diouf stort dårligere.

Fjorårets Molde-juvel entret banen som innbytter for Wayne Rooney da det gjensto kvarteret. På overtid av oppgjøret scoret senegaleseren hans første og Uniteds tredje da han headet ballen i en vakker bue over en utrusende Brian Jensen i Burnley-buret.

Altså ikke like kjapt som Solskjær, men uansett en herlig start på karrieren på Old Trafford.

- Var nervøs
- Det føles godt å score i min første hjemmekamp, sier Diouf til MUTV etter kampen.

- Jeg var nervøs de første to eller tre minuttene, men så glemmer du alle som ser på og gjør jobben din, legger han til.

Senegaleseren forteller at han gjerne vil lære mer av sine mer kjente spisskolleger i Manchester United-laget.

- Jeg er sikker på at jeg kan lære (ved å spille med Rooney, Berbatov og Owen). De er noen av de beste spillerne i verden, og har fått til mye i denne ligaen. Så jeg vil prøve å lære av dem, forklarer Diouf.

Berbatov ute?
Det var dog skår i gleden for United til tross for de tre poengene. Dimitar Berbatov har slitt med kneproblemer store deler av sesongen, og i lørdagens oppgjør hadde bulgareren skikkelig kjenning til skaden.

- Dimitar følte skaden i kneet sitt skikkelig i dag. Vi kunne tatt han av i pausen, men han valgte å spille med smerten, forklarte United-sjefen etter kampen.

Om angriperen må legge seg under kniven, kan det bety at United må ut på overgangsmarkedet for å finne en erstatter. Men til tross for skaden, imponerte Berbatov stort i lørdagens oppgjør.

- Han var den spilleren som så mest ut som han kom til å score i dag. Han hadde så mange sjanser, så han var nok svært så fornøyd med endelig å få hull på byllen til slutt, fortsatte Sir Alex.

Berbatovs skade skal sjekkes nærmere på mandag.

Kjempet lenge
United slet overraskende lenge mot Burnley på Old Trafford lørdag. Gjestene hadde null respekt for de røde djevlene, og gikk hardt til verks mot stjernegalleriet.

Selv om United hadde presset store deler av kampen, så ble det dårlig med nettsus.

Etter en times spill hadde Burnley en fantastisk sjanse til å sende sjokkbølger gjennom Old Trafford-publikumet, men David Nugent misset alene med Edwin van der Sar.

Men få minutter senere gikk luften ut av det tapre bortelaget. Dimitar Berbatovs avslutning i hjørnet etter pasning fra Wayne Rooney beroliget nok en del United-fans som bekymret seg om den utløsende scoringen i det hele tatt skulle komme.

Når Rooney doblet ledelsen fem minutter senere, var det i praksis over på Old Trafford. Men på tampen av kampen ble det altså en fantastisk debut for Biram Diouf.

Dermed holder United følge med Chelsea - som tok en meget imponerende seier mot Sunderland - på toppen av tabellen. Rødtrøyene er poenget bak londonlaget med en kamp mer spilt.

Øvrige resultater i Premier League, lørdag:
Stoke - Liverpool 1-1
Chelsea - Sunderland 7-2
Tottenham - Hull 0-0
Wolverhampton - Wigan 0-2

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken