ULLEVAAL (Nettavisen): Mandag ble det klart, det som kanskje lå i kortene. Etter 15 år og 13 mesterskapsmedaljer valgte Marit Breivik å takke for seg som sjef for håndballjentene.

Avskjedstalen brukte hun blant annet til å peke på mannen hun mener bør overta roret:

- Thorir Hergeirsson er den beste kandidaten, fastslår Breivik.

- Hvorfor?

- Jeg har slitt ut mange menn opp igjennom årene. Han er den eneste som har holdt ut, sier Breivik til Nettavisen, med et lurt smil.

- Ivaretar kontinuiteten
Mer alvorlig legger hun til:

- Han er ekstremt godt kvalifisert. Han har faglige kvalifikasjoner, kombinert med gode personlige egenskaper og lederegenskaper. Dessuten vil han ivareta kontinuiteten. Han har vært en del av teamet i åtte år, og har vært veldig mye involvert de siste årene, forklarer Breivik.

Også tidligere landslagskaptein Else-Marthe Sørlie Lybekk, som ga seg på landslaget etter OL-gullet sist sommer, mener Hergeirsson er mannen Norges Håndballforbund bør satse på.

- Jeg håper Thorir får jobben. Han er en veldig dyktig trener. Han er sterk faglig, målbevisst, har god humor, er flink til å kommunisere og nyter stor respekt blant spillerne, sier Sørlie Lybekk til Nettavisen.

- Har han alltid vært enig med Marit Breivik?

- Nei, selvfølgelig ikke, og det er ikke noe poeng heller. Det viktige i et trenerteam er at man utfyller hverandre, ikke at man er enig om absolutt alt.

Vil snakke med Hergeirsson
Håndballpresident Arne Sverre Modahl er foreløpig forsiktig med å si for mye om hvem som blir Breiviks etterfølger.

- Den prosessen starter på forbundsstyremøtet til helgen. Vi kommer til å kjøre en grundig prosess, slik vi har tradisjon for i håndballforbundet, sier han.

Men at Thorir Hergeirsson er et navn forbundet har på blokka, gjør han ingen hemmelighet av.

- Det ville ha vært meningsløst ikke å snakke med Thorir. Han har gjort en veldig god jobb i den rollen han har hatt nå. Så må vi se om han fyller kravene som stilles til en landslagssjef, sier Modahl til Nettavisen.

Thorir Hergeirsson legger ikke skjul på at han er smigret over at både Marit Breivik og Else-Marthe Sørlie Lybekk peker på nettopp ham.

- Spennende jobb
Og islendingen vil selvfølgelig lytte når forbundet tar kontakt.

- For å si det sånn, og som jeg har sagt før, det er en jobb som ser fryktelig spennende ut. Og jeg vet mye om hva det dreier seg om. Hvis det blir aktuelt, og jeg får en henvendelse, må jeg ta en skikkelig vurdering.

- Er det stor forskjell på å være landslagssjef og den trenerjobben du har nå?

- Man jobber med mange av de samme oppgavene, men noe er også forskjellig. Og ikke minst er det landslagssjefen som hovedansvaret for resultatene.

- Har du og Marit Breivik hatt noen store uenigheter underveis?

- Hehe, det har ikke noe lyst til å si så mye om, vi har i hvert fall kommet godt igjennom det. Det vil være diskusjon, og det beriker en gruppe, så lenge man jobbe sammen mot felles mål. Det handler alltid om å gi og ta til det beste for laget. Dynamikk er viktig, sier Hergeirsson, som har en avtale med Norges Håndballforbund som gjør at han går av sammen med Marit Breivik.

Fortsetter ut mai
På spørsmål om det kan være aktuelt å fortsette i en tilsvarende trenerrolle under en annen sjef, svarer han:

- Det har jeg ikke noen kommentarer til på dette tidspunktet. Jeg har veldig respekt for at nå skal forbundet ta en skikkelig runde. Det er først nå det er reelt at Marit slutter. Jeg vil svare forbundet på den henvendelsen jeg eventuelt får.

Marit Breivik fortsetter i jobben ut mai.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).