Gå til sidens hovedinnhold

- Har snakket med Balotelli om Suarez

Stjernespissen vil lære av gamle Liverpool-helter.

I sommer hentet Liverpool Mario Balotelli fra AC Milan. Spissen, med et noe frynsete rykte, har fått en grei start på karriere i rødt og scoret sitt første mål i møtet med Ludogorets i Champions League tidligere denne uken.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er likevel klar på at den italienske profilen vil trenge mer tid på å få ut sitt absolutt beste i Merseyside-klubben.

- Snakket om Suarez
Nå forteller nordiren at Balotelli har startet arbeidet med å sette seg nøye inn i historien til Liverpool og bli bedre kjent med noen av sine forgjengere.

- Mario har virkelig satt seg inn i historien til klubben og kjenner nå godt til flere av klubbens tidligere spisshelter. Vi har blant annet snakket en del om Luis Suarez og tiden hans her, forteller Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Er du smart, ønsker du å lære og det er viktig å huske at Mario fortsatt er ung og villig til å lære. Han er også sulten, han ønsker å gjøre det bra.

Rodgers har latt seg imponere av spissen så langt.

- Mot Ludogorets så vi at han brukte fysikken sin. Han må gjøre det oftere. Det kommer nok, så fort han blir i bedre form. Da vil han også komme seg inn i bedre posisjoner og score flere mål, mener Liverpools manager.

- Det blir viktig. Publikum kommer til kreve det, fordi spillerne som har spilt på topp i Liverpool tidligere har alltid spilt på den måten og fansen har blitt vant til at det er slik en Liverpool-spiss skal opptre, sier Rodgers.

- Må jobbe
Balotelli har tidligere blitt beskyldt for å ha en lav arbeidsmoral og melde seg litt ut av spillets gang, om noe har gått ham imot i løpet av en kamp.

Rodgers tror italieneren vet han må jobbe mer i Liverpool.

- Han vet han må jobbe hardt og er klar for å gjøre det. Vi har sett at han har kapasitet. Han var ikke helt venn med ballen sist kamp, så vi jobber med det, slik at overgangene skal bli bedre. Han må også lære å jobbe inn baller han mister. Men vi ser at han ønsker å gjøre det beste for laget, sier Rodgers.

Nordiren bekymrer seg ikke over at Balotelli kan være en håndfull å håndtere.

- Det er ikke bare ham som er slik. Av en aller annen grunn vil du alltid ha noen spillere som krever mye oppmerksomhet og arbeid og andre spillere du nesten ikke trenger å jobbe med i det hele tatt, sier Liverpools sjef.

Balotelli og Liverpool møter West Ham i Premier League lørdag.

P.S. Daniel Sturridge, som har slitt med en skade den siste tiden, har bekreftet at han nå er tilbake i trening.

Kommentarer til denne saken