Man kan lure på hvor godt Manchester United-fansen, som allerede har et anstrengt forhold til sin eier Malcolm Glazer med familie, vil ta imot den siste nyheten om klubbens finansielle situasjon.

Etter å ha finansiert kjøpet av klubben i 2005 med lån, som nå er på over 700 millioner pund, viser det seg at familien har nappet ut ti millioner pund i «ledelses og administrasjonskostnader», samt at de i fjor tok opp private lån tilsvarende samme beløp.

Det fremkommer av et tilbudsdokument på 322 sider knyttet til klubbens refinansieringsplaner, ifølge The Guardian.

Med dagens kurs tilsvarer dette at familien så langt har lånt og lønnet seg selv med vel 180 millioner kroner.

Familielån
Det fremkommer at familien siden 1. juli 2006 har hevet honorar for ledelse og administrering i bolker på 0,6 millioner pund, 1,8 millioner pund, 1,4 millioner pund, 3,1 millioner pund og 3,1 millioner pund.

Når det gjelder lånet har dette blitt tatt opp av seks medlemmer av Glazier-familien. Lånet må ikke tilbakebetales før om fem år.

Den 30. juni i fjor inngikk også klubben en avtale med selskapet SLP Partners, som ifølge Guardian skal være relatert til Glazier-familien, på 2,9 millioner pund årlig.

Refinansierer gjelden
Klubben som sliter med ekstremt dyre lån grunnet skyhøy rente, hos blant annet hedgefond, har den siste tiden jobbet med å få restrukturert gjelden.

Nå har klubben valgt å gå for utstedelse av obligasjoner på 500 millioner pund, for å restrukturere gjeld med sikkerhet i klubben på 509 millioner pund. Ifølge Guardian er det ventet at refinansieringen vil lykkes og at renten på obligasjonslånet kan komme til å bli rundt ni prosent.

I forbindelse med obligasjonslånet skal avtalen med SLP Partners avsluttes, men det reserveres en rett på at opptil seks millioner pund årlig kan bli utbetalt, til nærstående av hovedaksjonæren, for ledelse og administrasjon.

Dersom de får solgt obligasjoner for 500 millioner pund vil det sannsynligvis ikke redusere rentekostnadene merkbart på kort sikt, men pengene vil bli benyttet til å betale ned sikre lån med høy rente.

Ronaldo reddet resultatet
Det fremkommer også at uten salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid på 80 millioner pund ville klubben ha tapt penger i fjor.

Banklån med sikkerhet i klubben er nå på 509,5 millioner pund mot 518,7 millioner pund året før. Rentekostnaden på det lånet endte på 41,9 millioner pund.

Glazier-familien fikk refinansiert konvertible obligasjonslån på 275 millioner pund hos tre hedgefond da de sist restrukturerte gjelden, i juli 2006. Ikke bare har disse en rente på over 14 prosent, men sikkerheten ligger ikke i klubben, men i familiens aksjer i klubben.

Ifølge avisen skal familien være veldig interessert i å bli kvitt disse.