Gå til sidens hovedinnhold

- Har vært på Tottenham-kamp

Supertalentet Håvard Nordtveit (16) stortrives i Arsenal, men «flørter» allerede med fienden.

I sitt første intervju med Arsenal, løfter Håvard Nordtveit (16) på sløret.

Trygt plassert i ny leilighet på Highbury - klubbens gamle lekestue - nå omgjort til boligkompleks - avslører Arsène Wengers første nordmann fremtidsplanene.

- Opp til meg selv
- Det er opp til meg selv å bli stor her i Arsenal. Jeg føler ikke jeg har tatt steget for raskt. Jeg ville klatre oppover som spiller allerede nå. Forhåpentligvis kan jeg ta enda flere steg etter hvert, smiler Nordtveit til Arsenal.com.

Men det er ingen Arsenal-spiller som er helten på fotballbanen. Der går det mest i slektninger og italienere.

- Jeg har spilt fotball hver dag siden jeg var seks år. Først var broren min helten. Nå er det Fabio Cannavaro. Jeg liker de spillende stopperne, påpeker Nordtveit, som forlot Haugesund til fordel for 24 millioner kroner tidligere i sommer.

Han visste godt hva han kom til.

- Jeg vet at Arsenal er en veldig stor klubb. For meg er den den mest spillende i England, sier Nordtveit, fullstendig ribbet for stjernenykker.

- Arsenal fulgte meg
Men noen Arsenal-fan er han ikke.

- Men treneren min i Haugesund var storfan. Han oppdaterte meg alltid på hva laget foretok seg, innrømmer den ferske utenlandsproffen.

Ifølge unggutten fulgte Arsenal ham i rundt et år før Arsène Wenger til slutt slo til.

- Det var veldig viktig for meg at Arsenal viste at de ville ha meg. De har fulgt meg i ett år, både på landslag og klubb, men jeg har ikke pratet noe særlig med Arsenal, avslører stoppertalentet, som var på treningsopphold i Manchester så sent som i november i fjor.

Besøkte fienden
Til slutt ble det likevel Arsenal, uten at Nordtveit griner av den grunn.

- Manchester United var en glimrende klubb. Fysisk og teknisk var det mange steg opp fra hjemme. Men nå fokuserer jeg på fotballen her, smiler Nordtveit, og innrømmer at han allerede har vært på fotballkamp.

- Kjæresten min er her. Foreldrene mine kommer ofte på besøk. De passer på oss. Jeg lager mat hver dag, alt er perfekt. Jeg har sett noen kamper. Tottenham, for eksempel, smiler han, og vet at han tråkker på tynn is.

Målet er uansett mest mulig spill for Arsenal. For Nordtveit er moden for oppgaven.

- Får jeg sjansen, gir jeg alt, smiler han.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua