Gå til sidens hovedinnhold

Har vunnet kvinnene – nå venter Spania

- Hvis det er 95 prosent nå, vil det være 100 prosent etter kampen, sier Portugal-trener Paulo Bento.

Onsdag kveld spilles den første semifinalen i sommerens EM-sluttspill, når regjerende mester Spania skal måle krefter med Cristiano Ronaldo og Portugal.

Spania-trener Vicente del Bosque har høstet kritikk for «kjedelig» og «uinspirert» fotball under EM.

Forsvarer seg
Spanske supportere har kritisert valget om å spille med en såkalt «false 9», som enkelt kan oversettes til å spille uten spiss. Spania har flere ganger under EM brukt Cesc Fabregas i en slik rolle, slik at Fernando Torres har blitt henvist til benken.

Men Vicente del Bosque nekter å forandre spillestil før semifinalen mot Portugal.

- Vi håper at vi fortsetter å utvikle oss, slik at vi blir værende blant fotballens elite. Vi har brukt hele livet på å finne en spillestil, og nå har vi funnet en som er suksessfull. Likevel er det mange som ikke er fornøyde. Men filosofien vår har tatt oss hit, sier Del Bosque ifølge The Guardian.

- Viktigste kampen i våre liv
Han har riktignok ikke avslørt om han vil bruke Torres som spiss eller gå for «false 9»-varianten mot Portugal, men mye tyder på at Fabregas får fornyet tillit. Spania-sjefen karakteriserer samtidig onsdagens kamp som den viktigste kampen i Spanias historie.

- Begge lag har et enormt ansvar. Vi har ansvar for å forsvare tittelen, Portugal har ansvar for å vite at de står ved portene til nasjonens største suksess gjennom historien. Begge land har press på seg, men jeg aner ikke hvem som har størst press. Det er kanskje 50/50. Dette er den viktigste kampen i våre liv, sier han.

Mye av spanjolenes fokus før kampen har vært på superstjernen Cristiano Ronaldo, som har spilt seg kraftig opp i løpet av EM. Men Del Bosque tror ikke at han kommer til å bli mye involvert.

- Jeg håper Portugal legger seg lavt, for jeg liker at vi har ballen i laget og er på motstanderens banehalvdel. Jeg tror vi har spillere som er i stand til å åpne opp forsvaret deres, sier han.

- Vil bli 100 prosent
Portugal-trener Paulo Bento ble som vanlig pepret med Ronaldo-spørsmål på pressekonferansen før kampen. Ifølge en undersøkelse blant ukrainske kvinner, synes 95 prosent at Cristiano Ronaldo er EMs mest attraktive spiller.

- Hvis det er 95 prosent nå, vil det være 100 prosent etter kampen, repliserte Bento ifølge The Guardian.

Han tror Portugals sjanser til å nå en finale er større enn mange tror. Spania er nemlig ikke så overlegne som mange vil ha det til, mener Bento.

- Det er deler av Spanias spill som ikke er så veldig bra, og de er sårbare. De slet mot Italia og Kroatia. Mot Frankrike skapte de ikke sjanser. Men vi skal ikke bruke de kampene som en modell, vi skal heller se på hva vi har gjort selv, og fokusere på det vi har gjort bra. Vi må være trofaste mot våre egne kvaliteter, sier Bento i god Nils Arne Eggen-stil.

- Skal gi dem problemer
Han er likevel full av respekt for det spanske stjernegalleriet.

- Vi er klare over at vi møter et lag som har vært bedre enn alle andre lag i verden. Vi må være tålmodige og vente på mulighetene våre. Hvis vi har muligheten til å kontre, må vi ta dem. Men vi må sette dem under press og prøve å gi dem problemer. Vi kan ikke bare forsvare oss, og vi har kommet til semifinalen ved å spille god angrepsfotball, sier han.

Portugal har ikke vært i finalen i VM eller EM siden i EM i 2004, da det ble et sjokktap mot Hellas. Nå ser Ronaldo muligheten for at han endelig kan føre nasjonen til et etterlengtet gull.

- Det er bra at Portugal har en sjanse til å komme seg til finalen igjen. Det kommer til å bli vanskelig, men vi er bare en kamp unna. Disse kampene er en del av livet mitt. Jeg må bli vant til dem. Jeg føler ansvar ja, men ikke press, sier Ronaldo til BBC Sport.

- Det er ingenting bedre enn en semifinale, en mulighet til å nå vår andre finale gjennom tidene. Vi har arbeidet hardt for dette øyeblikket, sier Portugal-trener Bento.

Svaret får vi onsdag klokken 20.45, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken