Gå til sidens hovedinnhold

- Harald Olsen presser oss

- Denne saken har tatt knekken på meg, sier faren til Birgitte Tengs' fetter om pengekrangelen med etterforsker Harald Olsen.

Advokat Sigurd J. Klomsæt og privatdetektiv Harald Olsen sørget for å få frikjent fetteren til Birgitte Tengs for drap. Men pengekrangelen etter Tengs-saken er ikke over, selv om Høyesterett har sagt sitt. Nå står faren til fetteren til Birgitte Tengs fram i Dagbladet og forteller om sine erfaringer med den profilerte etterforskeren.

Da erstatningssummen skulle behandles i Høyesterett, la Harald Olsen fram et pengekrav på 600.000, som retten skjønnsmessig avkortet til 200.000. Det øvrige beløpet har Olsen krevd at fetterens familie skal betale. I 2004 saksøkte Olsen sine tidligere klienter, men tapte og ble idømt saksomkostninger på rundt 200.000. Disse har han ennå ikke betalt.

- Han visste at vi hadde mye penger på konto etter å ha fått utbetalt erstatning, videre visste han at vi var nedkjørte etter årelange kamper mot politi og påtalemyndighet. Så han gamblet på at 200.000 kroner skulle gå greit, hevder fetterens far overfor Dagbladet. Han sier de oppfattet kravet som et rent utpressingsforsøk.

Faren har drevet et lønnsomt entreprenørfirma, men er nå sykmeldt.

- Denne saken har tatt knekken på meg. Det har Harald Olsen en god del av skylda for, sier faren.

Olsen har selv ikke kommentert saken overfor Dagbladet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?