Gå til sidens hovedinnhold

Hardball i tenkeboksen

Branns massive økonomirot får pengeguttene i Hardball til kreve en forklaring.

(Bergensavisen) - Det er klart dette kan få konsekvenser for oss. Alle som investerer et sted, trenger å ha tillit til dem de investerer hos, sier Hardball-leder Bjarne Berg til BA.

Rett etter at Brann hadde orientert pressen om de ventede 20 millionene i underskudd, gikk de i møte med sine velgjørere i Hardball. Konklusjonene Bjarne Berg & Co trekker om styringen av klubben, vil bli helt avgjørende for hvilket lag vi kommer til å se på Stadion de kommende årene.

Uten Hardball hadde det ikke kommet noe seriegull til Bergen i 2007. Bjarne Berg er mannen som har dratt med seg pengesterke venner for å investere i spillere til Brann, men han er likevel ikke fremmed for å kritisere klubben i sitt hjerte.

Vizrt-gründeren var for eksempel knallhard mot den gamle formannen Magne Revheim, og på Stadion er de nå veldig spente på hvordan forretningsmannen og den gamle journalisten vil reagere på de blodrøde tallene.

- Vi har for så vidt vært orientert av klubben hele veien. Men vi vil se an klubbens videre planer før vi trekker noen konklusjoner, sier Berg til BA.

Nedbemanning
Han beskriver seansen med Brann i går som en orientering om hva som har skjedd.

- Vi er jo spente på hvilke tiltak de planlegger for å komme seg i balanse igjen. Men der var de ikke så konkrete, sier han.

- Nedbemanning må kanskje vurderes?

- Ja, det kan være et fornuftig grep, og jeg forstår at de allerede har fjernet noe. I bransjer der svingningene er store, skjer det gjerne at en blir litt uforsiktig med kostnadene i gode tider. Da må en kutte når tidene blir dårligere, og lønnskostnader er ofte noe som må ned, svarer han.

Troverdige planer
Bjarne Berg fikk i går en innføring i hva som har gått galt, hvor inntektene har sviktet.

- Men det er nå engang det sportslige som interesserer oss mest, om de har det som skal til for å bli et vinnerlag, påpeker han. Likevel; den generelle driften av klubben er heller ikke uvesentlig.

- Hvis det er slik at Brann har følt at de kan tåle det – at det er fornuftig å bruke så mye penger for å komme styrket ut på sikt – så er jo det en ærlig sak. Men vi vil ikke trekke konklusjoner ut fra den orienteringen vi nå har fått, gjentar han.

- Men som med investorer flest, trenger vi å ha tillit til dem vi investerer hos. Så Brann må legge fram troverdige planer for hva de vil gjøre, så skal vi i Hardball sette oss ned i ro og fred og vurdere dem, sier Bjarne Berg til BA.

Branns daglige leder Bjørn Dahl hevder at møtet med investorene i Hardball var avtalt lenge før at det ble bestemt at tallene skulle offentliggjøres i går.

- Det er klart at vår troverdighet overfor både Hardball og banken er viktig for oss. Derfor har vi snakket med banken også, sier Dahl.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken