Gå til sidens hovedinnhold

Hareide dropper Høiland-besøk

Åge Hareide dropper den planlagte Sverige-turen. Grunn: Jon Inge Høiland er småsyk og spiller bare en omgang mot Örgryte.

Høiland er høyaktuell for en plass som høyre back mot Slovenia, og Hareide ønsker å se han i aksjon.

Men Høiland kjemper mot forkjølelse, Hassan El-Fakiri og Jarl André Storbæk. I dag spiller Høiland og Malmö viktig kamp i Allsvenskan, og Høiland spiller fra start. Men blir etter alt å regne byttet ut til pause.

Takket ja til å starte
- Jeg er ikke helt i hundre. Er litt forkjølet, men begynner å bli bra igjen, sier Høiland til TV 2 Nettavisen.

Han har fått beskjed fra Malmö-trener Patrik Johansson om at han kan få starte om han vil, og takket ja. Høyrebacken er nemlig høyt verdsatt hos de foreløpige Allsvenskan-treerne, og Aftonbladet kåret tidligere i sommer nordmannen til seriens beste sideback.

I dusjen til pause

Men når dommeren blåser for pause på Gamla Ullevi i dag, går Høiland høyst trolig i dusjen. Derfor dropper også Åge Hareide den planlagte turen for å se Høiland i aksjon. Han får imidlertid kampen i opptak, og mye tyder på at Høiland kommer med i Slovenia-troppen som tas ut mandag.

- Det er gode muligheter. Jeg må bli kvitt viruset, men det er lenge til Slovenia-kampen (3. september, journ.anm). Jeg ringte landslagsledelsen og sa at jeg bare kom til å spille første omgang, og fikk forståelse for det, forteller Høiland.

Kommer Malmö-spilleren med i troppen, får han flere sjanser til å vise seg for landslagssjefen. Malmö spiller nemlig Champions League-kvalifisering mot FC Thun allerede tirsdag.

- Får jeg tid, kommer jeg til å dra for å se den kampen, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Ok at Høiland ble skuffet
Jon Inge Høiland uttrykte skuffelse da han ble vraket fra forrige landslagstropp. Det er en holdning Hareide liker.

- Om man har ambisjoner om å spille på landslaget, skal man bli skuffet om man ikke kommer med. Det er helt ok, opplyser Hareide.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken