Gå til sidens hovedinnhold

Hareide-hjelper sparket

Åge Hareide og Kevin Bond var midtstoppere og kompiser. Nå har Hareide-vennen fått sparken etter BBC-dokumentaren om fotballbestikkelser.

Kevin Bond var i sin tid midtstopper sammen med Åge Hareide i Manchester City. Nå har han fått sparken som følge av anklagene i BBC-dokumentaren forrige uke.

Kevin Bond spilte sammen med Åge Hareide i flere sesonger på begynnelsen av 80-tallet, og de to har hatt regelmessig kontakt siden den tid. Bond har vært aktiv på trenersiden etter at han ga seg som spiller i 1993, og Hareide har jevnlig hatt kontakt med Bond, som blant annet har gitt den norske landslagssjefen tilbakemeldinger på de norske spillernes prestasjoner i England.

Tirsdag kunne Nettavisen gi Åge Hareide sjokkmeldingen – Bond hadde fått sparken i Newcastle etter at BBCs Panorama-program i forrige uke spilte lydbånd hvor Bond sa at han «kunne vurdere å ta imot betaling fra en agent».

- Både synd og overraskende, innrømmer landslagssjef Åge Hareide.

- Jeg har kjent Kevin Bond siden vi begynte å spille sammen i 1981, og har pratet regelmessig med ham på telefon, også etter at han ble assistenttrener i Newcastle.

Den norske landslagstreneren innrømmer at beskyldningene/avsløringene i BBC-programmet «Panorama» forrige uke slo ned som en bombe.

- Jeg vet ikke hva Kevin Bond er anklaget for, men jeg opplever både ham og den engelske fotballkulturen som meget ærlig. Beintøff og brutal, men engelske managere har i mine øyne vært høflige og korrekte, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Kevin Bond bestrider påstandene fra BBC, og sier han aldri har vært interessert i å ta imot bestikkelser, og vil kjempe for å renvaske sitt navn.

Han er også bitter på Newcastle som ga ham sparken uten å ha satt seg grundig inn i saken.

- Jeg er meget skuffet over at Newcastle har avsluttet min kontrakt uten å undersøke anklagene nærmere.

- Heller enn å vente på FAs (fotballforbundets) undersøkelse, har Newcastle tatt sin avgjørelse ene og alene på bakgrunn av et par setninger nøye utvalgt og redigert av Panorama, sier en bitter Bond.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem