Gå til sidens hovedinnhold

Hårfint under børsrekord

En real oljeopptur sendte onsdag Oslo Børs til en sluttnotering bare hårfint under tidenes høyeste.

Oslo Børs hovedindeks steg onsdag 1,3 prosent til 329,83 poeng. Det er bare mikroskopiske 0,06 poeng under tidenes høyeste notering, som ble nådd 3. oktober.

Dagens tema er olje. Etter at oljeprisen har vært i en ganske jevnt nedadgående trend siden toppen rundt 70 dollar fatet ved overgangen fra september til oktober, har prisen nå steget seks dager på rad, med over 7 prosent, og prisen steg også i dag.

Dermed er det ikke rart at de klart mest omsatte aksjene på Oslo Børs i dag er Statoil og Hydro, og at begge er solid i pluss, henholdsvis opp 1,9 prosent til 159 kroner og 1,3 prosent til 733,50 kroner.

En rekke oljerelaterte aksjer er høyt på vinnerlisten i dag, som Sinvest, Petrolia Drilling, Rocksource og Petrojack.

Bortsette fra olje, så snakker markedsaktørene om Opticom, hvor maktkampen i ettermiddag skal utkjempes på generalforsamlingen. I dag tok aksjen en pause, og falt 1 prosent til 190,50 kroner. Du kan følge sirkuset gratis på web-TV.

Børsvinner er bombrikkeselskapet Q-Free, som steg 13 prosent til 21,90 kroner. Selskapet har falt mye den siste tiden etter å ha tapt en viktig kontrakt i Tsjekkia, men DnB NOR mener dette er overdrevet, og meglerhusets kunder har i dag kjøpt Q-Free-aksjer i store mengder, skriver nyhetsbyrået TDN Finans.

Nummer to på vinnerlisten er kartselskapet Blom, som steg 8 prosent til 37,40 kroner på kraftig omsetningsvolum. TV 2 Nettavisen skrev mandag kveld at supertrader Tore Aksel Voldberg har kjøpt Blom.

IT-selskapet Birdstep utpekte seg derimot med et kursfall på 6 prosent til 14,10 kroner, etter at det i dag tidlig ble meldt at sentrale innsidere har benyttet en kraftig kursoppgang i høst til å selge aksjer.

Av de viktige aksjene på børsen kan vi ellers nevne DnB NOR, som steg 3,2 prosent til 72,75 kroner, tidenes høyeste sluttkurs. Tidligere i dag ble det meldt at danske myndigheter har gitt klarsignaler for DnB NORs satsning på DnB Nord sammen med det tyske finanskonsernet NORD/LB. De to konsernene skal eie henholdsvis 51 og 49 prosent av det nye selskapet, som skal drive bankvirksomhet i Finland, Danmark, Litauen, Latvia, Estland og Polen

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken