Gå til sidens hovedinnhold

Hærland tiltalt - kan få 30 dager

Politiet tok mandag ut tiltale mot Anne-Kat. Hærland for promillekjøring, uaktsom kjøring og for å ha unnlatt å varsle om en påkjørsel. NRK-kjendisen risikerer 30 dager ubetinget fengsel.

Det sier politiadvokat Erlend Pape Nordtorp i Oslo-politiet til Dagbladet ifølge NTB. Pape Nordtorp sier at Hærland ikke har erkjent det siste punktet, om å ha unnlatt å varsle om den første påkjørselen .

- Mente å gi beskjed

Anne-Kat. Hærlands advokat Peter S. Nørgaard vil bestride at Hærland ikke aktet å varsle om første påkjørsel der det ikke var personer i bilen. Til Absolutt Underholdning sier han at Hærland planla å gi diskre beskjed.

- Når man ser hva slags mediedekning denne saken har fått, kan man kanskje skjønne hvorfor, sier han.

Dersom politiet og kjendisen hadde vært enig i hva som hadde skjedd, kunne saken ha blitt pådømt i forhørsretten. Nå blir saken isteden berammet i tingretten.

- Kan få høy bot

Hærland risikerer med tiltalen betinget eller ubetinget fengsel i 21 til 30 dager, samt bot. Boten kan ifølge Absolutt bli så høy som 200.000 kroner om man fastsetter den ut fra Hærlands inntekt i fjor.

Anne-Kat. Hærland ble tatt for kjøring i påvirket tilstand på Frogner i Oslo 11. november. Da hadde den profilerte TV-komikeren først kollidert med en parkert bil, før hun kjørte inn i en annen som ventet på grønt lys.

Blodprøven som ble tatt av Hærland etter fyllekjøringen, skal ha vist en promille på 1,26.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter