Gå til sidens hovedinnhold

- Hårreisende å kreve 30 prosent

FIFA-agenten Daniel Fletcher krever 30 prosent av John Obi Mikels bruttolønn. John Carews agent og rådgiver Per A. Flod er rystet.

Det var i onsdagens VG den FIFA-lisensierte agenten Daniel Fletcher viste frem kontrakten sin med Mikel, der han krever 30 prosent av spillerens bruttolønn.

Mikel får en årslønn på rundt 13 millioner kroner når han knytter seg til Manchester United i januar neste år - noe som vil sikre Fletcher 3,9 millioner kroner årlig om kontrakten blir erklært gyldig. Fletcher hevder kontrakten hans med Mikel er gyldig frem til juli 2006.

Slaveavtale
Morgan Andersen har omtalt Fletchers kontrakt som en «slaveavtale». John Carews agent og rådgiver er langt på vei enig.

- I mine år som agent har jeg aldri tidligere vært med på at agenter krever 30 prosent av bruttolønnen. For mange år siden var jeg borti agenter som krevde 15-20 prosent, noe som også var svært hårreisende. De siste årene har det blitt normer på dette, og vanligvis tar agentene ikke mer betalt mer enn mellom fem og sju prosent av bruttolønnen, sier en nærmest rystet Per A. Flod til TV 2 Nettavisen.

Carews agent følger kampen om Mikel nøye. Han har nemlig lang erfaring med afrikanske spillere.

- Jeg har sikkert fått over 1000 henvendelser fra spillere fra Nigeria, som hevder de spiller for det nigerianske landslaget. I Afrika er det så mye juks og fanteri for å få spillere til Europa, at jeg ikke tar noen av henvendelsene seriøst, sier Flod.

- Uoversiktelig
Og fortsetter:

- Min erfaring med det afrikanske markedet er at det er svært uoversiktelig. Mange spillere inngår kontrakter med agenter bare for å komme seg til Europa, sier han.

Derfor stoler Flod ikke helt på kontrakten den britiske agenten Daniel Fletcher hevder å ha med Lyn-juvelen John Obi Mikel.

- Får å si det sånn, må gyldige kontrakter ofte settes opp mot andre kontrakter. Det er ikke uvanlig at folk lager kontrakter som ikke er gyldige, og lagrer de i en safe til de mener den rette tiden er inne til å vise dem frem, mener Flod - men påpeker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

- Chelsea må bevise
Mikel skrev for halvannen uke siden under for Manchester United på en fireårsavtale. Men Chelsea har varslet rettslige skritt overfor Lyn, ettersom Premier League-vinnerne påstår de allerede hadde inngått en kontrakt med unggutten.

- Enten må Chelsea bevise at Mikel er kontraktsfestet til dem, eller så er han Manchester Uniteds eiendom, slår Per A. Flod bestemt fast.

- Men kan Chelsea bevise at Mikel tilhører dem, ligger det til rette for en rettslig tvist, påpeker han.

PS: Per A. Flod utelukker ikke at det kommer til å skje noe rundt Besiktas-spissen John Carew i sommer. - Kanskje kommer det til å skje noe i sommer. Men hva vi jobber med, holder vi foreløpig tett inntil brystet, sier Flod.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag