Gå til sidens hovedinnhold

Hæstad-kandidat til årets mål

Når Kristofer Hæstad først skulle score, gjorde han det skikkelig.

TROMSØ - VÅLERENGA 2-2:

31. mars 2012.

Det var sist gang Kristofer Hæstad scoret et mål i Tippeligaen. Eller et mål i en offisiell kamp i det hele tatt, for den saks skyld. Ikke siden andre serierunde i fjorårssesongen, i Vålerengas 2-3-tap for Strømsgodset på marienlyst, har 29-åringen kunnet juble over scoring.

Ikke før søndag.

Og for en måte Hæstad fikk sin etterlengtede scoring på.

Hel volley fra 25 meter
33 minutter var spilt da Vålerenga kom oppover i banen i kampen mot Tromsø på Alfheim.

Gjestene ledet allerede 1-0, etter Mohammed Fellahs scoring etter et kvarter, men det var Tromsø som kjørte kampen fullstendig. Vertene hadde hatt gigantsjanser etter gigantsjanser mot et usikkert Vålerenga-forsvar, og bare en god Gudmund Kongshavn i Enga-buret hadde hindret vertene scoring.

Men så kom altså gjestene på en sjelden visitt.

Innlegget fra venstre ble klarert Adnan Causevic, men rett mot Hæstad, som ventet på 25 meter.

Han dro til på hel volley, og ballen gikk som en kanonkule mot Magnus Sahlmans høyre kryss. Den svenske keeperen forsøkte, men hadde ingen mulighet til å forhindre at ballen smalt inn via tverrliggeren til det som muligens var årets mål i Tippeligaen.

Ny perle
Men selv om gjestene ledet 2-0 ved pause var det altså ikke på noen måte fortjent, og etter hvilen fortsatte Tromsø sin jakt på hjemmepoeng.

Det lot seg betale.

Remi Johansen, som hadde en meget god dag på jobben, viste at Hæstad ikke var den eneste på banen med en god skuddfot da curlet ballen nydelig inn i krysset fra 25 meter. Da var det spilt ti minutter av andre omgang, og reduseringen ble en god vitamininnsprøytning for vertene som fortsatte å jage.

Moldskred, selvfølgelig
Elleve minutter før full tid ble Morten Moldskred byttet inn, og «Vålerenga-dödaren» - som har scoret seks mål mot Vålerenga tidligere - trengte bare ett minutt på å gjøre det igjen.

En retur havnet i Moldskreds føtter, og 33-åringen nølte ikke med å dunke ballen kontant i nettet.

Resten av kampen handlet stort sett om Tromsø, som ikke ga opp troen på å få med seg tre poeng. Det klarte de imidlertid aldri, og uavgjort-resultatet betyr at Tromsø nå står med fem kamper uten seier i Tippeligaen.

Det betyr at laget fra nord befinner seg på ellevteplass i Tippeligaen, fire poeng over kvalikkplass. Vålerenga er på sjuendeplass, seks poeng bak Aalesund på bronseplass.

- Vanvittig lagmoral
- Det er bare å gratulere Tromsø med en fantastisk kamp. Vi er en god nummer to i alt vi gjør og det hadde vært et ran om vi tok med oss tre poeng. Vi hadde flaks, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NTB etter kampslutt.

Tromsø-trener Agnar Christensen er glad for at hans lag fikk med seg et usedvanlig fortjent poeng fra eget gress.

- Vi er gode i forsvarsarbeidet i 99,9 prosent av kampen, men vi er ikke gode nok i de avgjørende øyeblikkene. Vi har en vanvittig lagmoral, men brenner hinsides mange målsjanser. Jeg tror vi hadde gått på en psykisk knekk om vi hadde tapt, slik vi spilte i dag, sier han.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken