Gå til sidens hovedinnhold

Hæstad utelukker ikke Start-retur

Innrømmer at han fortsatt har sterke følelser for gamleklubben.

Kristofer Hæstad og Vålerenga har skuffet stort i årets sesong av Tippeligaen. Oslo-klubben ligger som nummer åtte i den norske toppdivisjonen når det gjenstår elleve kamper.

Søndag gikk hovedstadslaget på en blemme hjemme mot Hæstads gamleklubb, Start.

Dårligere plasserte Start vant 1-3 på Ullevaal, men selv var ikke Doffen med i VIF-troppen.

Hæstad, som hadde et mindre vellykket opphold i Premier League for Wigan i 2006/2007-sesongen, utelukker ikke at han en dag returnerer til Kristiansand og Start.

- Det har jeg ikke tatt stilling til. Jeg trives kjempegodt i Vålerenga, og jeg har fortsattt noen år igjen her. Når jeg er ferdig her så vet jeg ikke om kroppen har så mye mer å gi. Vi får se, jeg må nesten ta det litt som det kommer, sier Hæstad til Nettavisen.

- Hvor mange år har du igjen på fotballbanen?

- Det kommer helt an på hvordan kroppen fungerer. Nå har jeg slitt med en del småskader opp gjennom årene, og jeg blir jo ikke yngre. Men jeg føler at kroppen har fungert bra den siste tiden. Hvis den klarer å holde seg der, så vet man aldri hvor lenge man klarer å holde på, mener Doffen.

Hæstad legger ikke skjul på at han synes det er noen hakk surere å tape mot en av hans gamle klubber, slik laget hans gjorde forrige helg mot nettopp Start.

- Det er ekstra kjipt å tape mot Start. Jeg får masse meldinger av kompiser og tidligere lagkamerater. Får høre det litt ekstra når man taper der. Skulle gjerne ha slått de, det er kanskje det laget jeg ønsker å slå mest, men jeg håper selvfølgelig at de skal holde seg i Tippeligaen.

- Hva er forholdet ditt til den klubben?

- Jeg har et kjempegodt forhold til Start. Jeg unner de alt godt, både spillere, supportere og trenere der nede. Men når vi møter de så håper jeg selvfølgelig at vi skal slå de med så mye som mulig.

Cupgull er målet
Kjetil Rekdals gutter har fremdeles muligheten til å vinne en pokal denne sesongen, ettersom de fortsatt henger med i den hjemlige cupen.

Hovedstadsklubben har tidligere vunnet den tradisjonsrike cupen fire ganger, og sist gang de kunne heve pokalen var tilbake i 2008.

Vålerenga møter tøff motstand i kvartfinalen når Rosenborg er motstander på Lerkendal onsdag 21. august.

Sørlendingen legger ikke skjul på at han ønsker å vinne NM-pokalen i slutten av november.

- Er det cupgull som er målet?

- Ja, det er vel vår sjanse til å vinne noe i år.

Se videointervju med Doffen her:

HTML EMBED

Tøft program
Vålerenga har et tøft kampprogram foran seg, og allerede på lørdag til Trondhiem for å møte Rosenborg i bartebyen.

- Vi har en tøff bortekamp mot Rosenborg nå, og vi skal selvfølgelig prøve å vinne den. Det er ikke lett å gå til Lerkendal og vinne, men vi har stor tro på det.

Selv om osloklubben ligger svakt plassert i Tippeligaen, mener Hæstad at tabellen lyver noe.

- Vi har egentlig vært i bra slag den siste tiden, og har vært ubeseiret på en del kamper før vi møtte Start. Vi får håpe at den blemma der kan tenne oss til å gjøre at vi går bort og slår Rosenborg, sier den sympatiske sørlendingen.

Umulig å spå
Avslutningen av årets Tippeliga ligger an til å bli en thriller.

Vålerengas motstander de neste to kampene, Rosenborg, leder Tippeligaen med to poeng foran Strømsgodset.

Hæstad er imponert over hva de to lagene har prestert denne sesongen, og han spår at gullkampen ikke vil bli avgjort før helt mot slutten av sesongen.

- Det er de to lagene som har vært de beste i år, så det er fortjent. Det er vanskelig å plukke ut en vinner av de to, altså. De er ganske jevngode. Det er to solide lag som har spilt bra fotball, og som fortjener å vinne Tippeligaen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken