Molde (Nettavisen): Sandefjord sto med syv strake tap før de gjestet rosenes by lørdag kveld. Det ble alt annet enn en opptur for Lars Bohinens gutter, som måtte se Mohamed Elyounoussi banke inn tre scoringer på ti minutter i Moldes 6-1-seier.

- Selvtilliten er skjør. Det merker jeg på spillerne. Men samtidig vet spillerne at det er de valgene vi har tatt som gjør at vi er i den situasjonen vi er i nå, sier Lars Bohinen til Nettavisen etter kampen.

- Det er flaut og skuffende. Vi gjør feil som vi har snakket om i kamp etter kamp, og som vi har blitt enig om å luke bort, så gjør vi den type feil igjen. Det er en gåte for meg, fortsetter han.

Etter det brutale tapet var det en slukøret Yaw Ihle Amankwah som forlot Aker Stadion.

- Det er for nativt og for svakt. Vi går ut på banen og gjør alt det vi er blitt enig om at vi ikke skal gjøre. Vi opptrer som juniorer i flere situasjoner, og da blir vi straffet mot så gode lag, forteller bergenseren til Nettavisen.

Hattrick-show

Moldes driblesterke ving, Mohamed Elyounoussi, sto bak mye av det blåtrøyene produserte, og noterte seg for tre scoringer på ti spilleminutter.

- Jeg scoret hat-trick i Sarpsborg på syv eller åtte minutter, så det er ikke rekord. Men det er spesielt å score tre mål i samme kamp, uten tvil, avslører han til Nettavisen.

- Målene kom på viktige tidspunkt også. Det ene rett etter de utlignet, og en til rett før pause. Det dreper kampen litt, og det var viktig for oss, fortsetter han.

17 år gamle Sander Svendsen har blitt plassert på høyrekanten i Mattias Moströms skadefravær. Han er full av lovord om «Moi».

- Han er et forbilde. Han leverer fantastisk bra, og jeg har mye å lære av han, sier han til Nettavisen.

Kan glippe for Høgmo

Elyounoussi ble tatt ut til Leif Gunnar Smedruds U21-landslagstropp denne uken. Han har tidligere uttalt at han føler seg klar for A-landslagsspill, men nå kan Molde-spilleren ryke for Høgmo.

- Landslagsledelsen til Marokko har hatt speidere for å se på meg, og jeg er i dialog med de, avslører han.

Den tidligere Sarpsborg-spilleren er født i Marokko, og har ingen offisielle a-landslagskamper for Norge. Dermed står han selv fritt til å velge hvilket land han ønsker å representere.

Det marokkanske landslaget har uttrykt sitt ønske om at driblefanten skal spille for dem, og hovedpersonen selv holder alle dører åpne.

- Jeg har ikke bestemt meg enda. De har allerede hatt et ønske om å ha meg i en A-landslagstropp.

- Har du takket nei til det?

- Jeg har ikke takket nei til noe som helst enda, avslutter han.

- Det sto på analysetavlen

Etter at Molde oppskriftsmessig hadde tatt ledelsen ved Martin Linnes, fikk Sandefjord en heldig utligning etter 38. minutter da Erik Mjelde pirket ballen inn etter et stolpeskudd.Men det tok bare i underkant av to minutter før Molde igjen tok ledelsen.

- Det er nok et balltap, og Molde får kontre på oss. Vi visste at de er god til det, og det sto klart og tydelig på analysetavlen før kamp. Da er det ekstra skuffende at det skjer, forteller Sandefjord-treneren.

Tor Ole Skullerud var tydelig fornøyd med sine gutter etter kampen, og mener spillerne fortjener ros for at de slo tilbake med engang.

- Vi viser en veldig god innstilling, og tar kontroll over kampen. Selv om vi får en scoring i mot klarer vi å slå tilbake fort, og det skal spillerne ha honnør for, påpeker han overfor Nettavisen.

Forbannet Skullerud

Etter hvilen oppsto det en situasjon som satt sinnet i kok hos Moldes ellers så rolige trener.

Tommy Høiland hadde ballen ved hjørneflagget da Viktor Demba Bindia, som allerede hadde gult kort, stupte inn i taklingen med stor fart.

- Det er et soleklart gult, og dermed rødt. Han kommer i en fart som er helt vill.

Lars Bohinen forstår at Skullerud reagerte på taklingen.

- Jeg oppfatter det som at han treffer ball, men så kan mann jo alltid snakke om farten inn i duellen. Det kunne nok vært gitt et rødt kort, avslutter Sandefjord-treneren.

Enkel seier for Skulleruds menn

Sandefjord holdt unna for Moldes press i drøyt tolv minutter på Aker Stadion, helt til Sander Svendsen spilte Martin Linnes igjennom. Han gjorde ingen feil, og plasserte ballen mellom målvakten og nærmeste stolpe fra skrå vinkel. Molde presset på for å øke ledelsen, men det var Sandefjord som fikk ballen i mål da Erik Mjelde enkelt pirket inn 1-1 på retur fra et stolpeskudd i det 38. minutt.

Det resultatet sto seg i snaut to minutter. Sander Svendsen gjorde forarbeidet igjen, og Elyounoussi plasserte ballen forbi Busk Jensen i Sandefjord-buret. Men Molde ga seg ikke der, og «Moi» satt inn enda en scoring før pausesignalet. Dermed gikk lagene til hvilen med 3-1 på resultattavlen.

Etter pausepraten fortsatte de blåhvite der de slapp, og bare fire minutter ut i den andre omgangen fullførte Elyounoussi sitt hat-trick på bare ti minutter. Et drøyt kvarter før slutt kom Martin Linnes på et godt initiativ langt høyrekanten. Inne i feltet fant han Tommy Høiland som økte til 5-1. Samme mann avsluttet også målshowet da han scoret 6-1 helt på tampen av oppgjøret.

Oppturen for Sandefjord kan la vente på seg. Neste serierunde får vestfoldingene besøk av Dag Eilev Fagermos Odd på Komplett Arena, men Molde møter Tromsø i «Nordens Paris».