Gå til sidens hovedinnhold

Håver inn på kreftsyke

Den enes død, den andres brød.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kinesernes røykevaner kombinert med den enorme forurensningen som landet sliter med fører til stadig mer hjertesykdommer, kreft og respiratortrengende. Dette får legemiddelindustrien til å gå bananas.

NA24 - din næringslivsavis

Alle skadeeffektene har ført til at landets regjering bruker stadig mer på alt fra sprøyter til ultralydapparater. I 2007 er hele 31,28 milliarder yuan øremerket til helsetjenester, det er en økning på 87 prosent fra i fjor. Dette fører til at aksjene til de kinesiske produsentene av medisinsk utstyr gjør det best i klassen, ifølge Bloomberg.

- God investering
Selv om mange mener at det kinesiske aksjemarkedet er på god vei mot en korreksjon mener aktører at det er verdt å investere pengene sine i slike selskaper fordi etterspørselen er så ekstrem.

- Vi tror ikke at deres utvikling er drevet av en bredere revurdering av det nasjonale kinesiske aksjemarkedet. Det blir drevet av den imponerende inntjeningsveksten, sier forvalteren Charlie Awdry, ifølge Bloomberg.

Kinas CSI 300-indeks har doblet seg i år, og er med det den beste indeksen av de 89 som følges av Bloomberg. Den verdensdekkende helseaksjeindeksen til Morgan Stanley har til sammenligning steget med ti prosent i samme periode.

En årsak til at etterspørselen etter all mulig slags medisinsk utstyr har blitt så stor skyldes at tre fjerdedeler av utstyret på sykehusene, til de 1,3 milliarder stadig sykere menneskene, stammer fra 70- og 80-tallet. Etterspørselen etter nytt utstyr er tre ganger så stor som leveransene.

Lys fremtid
Og fremtiden ser lys ut for industrien som holder til i landet der 16 av de 20 mest forurensede byene i verden hører hjemme, ifølge en rapport fra Verdensbanken i 2004.

- Helse er spesielt spennende. Du kan kjøpe aksjer med for øyeblikket depressiv inntjening, svak inntjening, men som har veldig bra fremtidsutsikter, sier en forvalter for Martin Currie Investment Management Ltd., ifølge Bloomberg.

Det er ventet at innen 2030 vil hjertesykdommer stå for 31 prosent av dødsfallene og kreft for 24 prosent, mens 31 prosent skyldes fra kroniske sykdommer som respiratorsykdommer og diabetes, ifølge Verdens Helseorganisasjon.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser