Gå til sidens hovedinnhold

Håvet inn på Hillary

Det var ikke bare Hillary Clinton som dro inn gevinst i New Hampshire.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gamblere som satset penger på at Hillary Clinton skulle stikke av med valgseieren i New Hampshire kan med letthet åpne lommeboken. Oddsen for at det skulle skje var nemlig en periode på 100 til 1 på den Dublin-baserte markedsplassen Intrade, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Hillary gikk på et forsmedelig tap i Iowa raste markedets sannsynlighet til rekordlave 1 prosent etter at de fleste aktørene endret sine veddemål til at senator Barack Obama også ville vinne i New Hampshire.

Alle bommet
Men det var ikke bare markedsaktørene som tok feil.

Les mer her: Målingene var en fiasko

Senator Barack Obama ledet med opptil ti prosentpoeng over rivalen Hillary Clinton på flere meningsmålinger utført av Rasmussen, American Research Group og Zogby. Likevel var det Clinton som kom seirende ut av tirsdagens nominasjonsvalg.

Clinton fikk 39 prosent av stemmene, mens Obama fikk 37.

Les også: - Vant med tårene

100 ble 10.000
Etter at flere meningsmålinger rett før valget indikerte at han hadde en stor ledelse også i New Hampshire gikk nesten samtlige veddemål på at Obama også ville vinne her. For dem som derimot satset på at meningsmålingene var feilaktige viste det seg å være et godt veddemål.

Hillary igjen favoritt
Etter brakvalget til Hillary har også markedets spådom om at hun vil vinne demokratenes nominasjonsvalg igjen snudd, etter å ha ledet klart før valget i Iowa. Sannsynligheten nå ligger på 59 prosent fra 27 prosent før valget i New Hampshire. Med det har Barack Obama også igjen blitt utfordrer med en sannsynlighet på 39 prosent fra 71 prosent før thrilleren i New Hampshire.

Les også - Her er USAs neste president

og NA24-Kommentaren: Kan markedet spå valg?