Mandag ble det klart at supertalentet Eden Hazard etter alle solemerker kommer til å signere for Chelsea i sommer. Det antydet han selv på nettsamfunnet Twitter.

Først skrev den offensive midtbanemannen at han «hadde tatt en avgjørelse». Noen timer senere skrev han at han «skulle spille for Champions League-vinnerne».

Skulle dette medføre riktighet, ser det ut til at den blå londonklubben har gjort et aldri så lite scoop. Manchester City og Manchester United har også jaktet belgieren.

- Han var annerledes
Hazard er utvilsomt en glimrende fotballspiller. Denne sesongen har 21-åringen satt inn 20 mål og levert 15 assist i franske Ligue 1. Det fra sin playmakerposisjon i Lille.

Til tross for at han bare er 21 år gammel har Hazard vært en ettertraktet mann i en årrekke. Da han kom til Lille som 14-åring, var han allerede et kjent navn i Fotball-Europa.

Talentet ble første gang omtalt i en alder av fire år. Både moren Carine og faren Thierry var fotballspillere, og sønnene Eden, Thorgan og Kylian har fulgt i foreldrenes fotspor.

Karrieren begynte i hjembyen Royal Stade Brainois og unge Eden ble beskrevet av sin første trener som en guttunge som allerede «visste alt» når det gjaldt fotball.

- Helt fra første gang jeg så lille Eden sette føttene ut på gressmatta så visste jeg at han var annerledes. Han var begavet og kunne gjøre alt, forteller José Authom, Hazards første trener.

Etter åtte år i Stade Brainois flyttet Hazard til Tubize. Det var der franske Lille oppdaget ham. Franskmennene nølte ikke med å tilby den 14 år gamle gutten en ungdomskontrakt.

- Da han flyttet til Nord-Frankrike var han fortsatt nær Belgia. Treningsmulighetene var mye bedre der. I Belgia fantes ikke samme muligheter for unge spillere, sier Hazards far.

Debut som 16-åring
Hazard kom til Lille i 2005, og de to første årene gikk han på klubbens lokale sportsskole. Den 28. mai 2007 skrev han under på sin første profesjonelle kontrakt med Lille.

16 år gammel ble belgieren tatt opp på reservelaget, samtidig som han spilte for klubbens U18-lag. Samme år, i 2007, fikk han imidlertid også sjansen på Lilles A-lag.

På grunn av at en rekke spillere var borte på landslagsoppdrag, ble han tatt med i troppen som møtte belgiske Bruges i en treningskamp. Der kom han inn som innbytter.

Med bakgrunn i det han presterte i den kampen, ble Hazard også tatt med i troppen som skulle møte Nancy i ligaen noen dager senere. Der fikk han sin debut i det 78. minutt.

Etter vinterpausen det året ble han igjen kalt opp til A-laget og var på banen i møtene med Metz, Sochaux og Paris St. Germain, før han avsluttet sesongen på reservelaget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det store gjennombruddet kom i 2008/2009-sesongen. Da ble Hazard fast inventar på Lille og spilte totalt 36 kamper. Han scoret også seks mål den sesongen.

Det var også på denne tiden at belgieren fikk sjansen på landslaget. Og selv om han hadde bodd mange år i Frankrike, var han aldri i tvil om å velge det belgiske landslaget.

- Selv om jeg nå har bodd i Frankrike en lang periode av livet mitt, så føler jeg meg fortsatt 99 prosent belgisk og kun én prosent fransk, sier Hazard om det valget.

- Vil være playmaker
Etter at Hazard virkelig fikk etablert seg hos Lille har det gått slag i slag. 2010/11-sesongen gikk Lille til topps i Ligue 1. Belgieren bidro med syv mål og ti assist i ligaen det året.

Flere storklubber meldte allerede sist sommer sin interesse for den offensive midtbanemannen, men da valgte han å ta ett år til i franks fotball. Det kan ha vært lurt.

Som allerede nevnt var 2011/12-sesongens hans klart beste så langt. 17 mål og 15 assists var nok til at han ble kåret til årets spiller i den franske toppdivisjonen.

Og selv om Lille ikke fikk med seg seriegull denne våren, så hadde Hazard gjort sitt for å realisere en drømmeovergang. Neste høst blir han trolig å se i Chelseas blå trøye.

I Lille har Hazard hatt en litt fri rolle i et 4-3-3-system. Han har figurert både på flanken og i rommet bak spissen. Det er i denne rollen belgieren nærmest krever å spille på banen.

- Jeg scoret 20 mål i ligaen denne sesongen, og det er mer enn jeg hadde drømt om. Det hadde ikke skjedd om jeg hadde spilt en annen posisjon, sier Hazard.

Og til tross for at han ikke er noen stor herremann med sine 172 centimeter, så er 21-åringen betegnet som en rask, teknisk, målfarlig og intelligent spiller.

Noen har omtalt ham som «den lille Messi», mens andre drar sammenligninger med Real Madrids Cristiano Ronaldo. Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret.

- Jeg har sagt det til ham flere ganger at han må utvise mer karisma på banen. Han kan ikke være et talent i all evighet, sier Hazards mentor og tidligere trener Dick Advocaat.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

- Trenger ikke trene
Mye bra og mye positivt har blitt sagt om 21-åringen, men det er langt ifra bare fryd og gammen når det gjelder Hazard. Han er også kjent for sin arroganse og sitt temperament.

Men kanskje er det lov å være både kjepphøy og selvopptatt når man besitter et slikt talent som belgieren. Ydmykhet har nemlig aldri være stortalentets sterke side.

- Han vet hva han vil, kanskje vet han for godt hva han vil. Men det er kanskje fordi han også vet han er mye bedre enn alle andre, både på og utenfor banen, sier Lilles Rio Mavuba.

Hvorvidt Hazard faktisk er så mye bedre enn alle andre kan man likevel sette spørsmålstegn ved. I 2011 ble han regelrett beskyldt for å være lat av Lille-sjef Rudi Garcia.

Belgieren hadde levert en rekke kamper som ikke holdt mål, og treneren reagerte med å sette Hazard på benken. De neste fire kampene kom han bare inn som innbytter.

Rundt de samme tider ble 21-åringen også kritisert i media av landslagssjef Georges Leekens for sin avslappede holdning. Dette fordi han ofte møtte opp for sent til trening.

Hazard svarte på kritikken på følgende måte: «Jeg er en spiller som ikke trenger å trene mye. Jeg spiller mest med hodet og tar raske avgjørelser».

(artikkelen fortsetter under bildet)

Den famøse «Burgergate»
På landslaget har aldri Hazard helt klart å få det til på samme måte som for Lille. Han har kun scoret to ganger siden debuten i 2008, og har aldri vært fast på laget til Belgia.

Hans mest omtalte opptreden for landslaget kom tilbake i 2011, under en EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia. Det var imidlertid ikke det sportslige som stjal overskriftene den gang.

21-åringen ble byttet ut i andre omgang på stillingen 1-1, og var tydelig forbannet. Hazard stormet av ut av arenaen, og ble minutter senere gjenkjent på en burgersjappe i nærheten.

Hazard satt med andre ord å trøstespiste, og det før kampen var over. Det hele ble filmet av ivrige skuelystne og førte til store overskrifter i hjemlandet, under navnet «Burgergate».

Burgerstuntet kostet Hazard en tre kamper lang utestengelse fra landslaget, og forholdet til landslagssjef Leekens var ødelagt. Det hele toppet seg i midten av mai i år.

Skulle Hazard fortsette å spille for Belgia måtte Leekens gå. Skulle Leekens bli værende, måtte Hazard bort fra laget. Det endte med at treneren forsvant ut og til Club Brugge.

Til tross for at det har vært en del problemer med Hazard opp gjennom årene, har han stort sett oppført seg ordentlig mens han har vært ute på gresset.

- Han er villig til å gjøre alt for å vinne, men han jukser ikke. Han syter heller ikke. Du hører ikke Eden klage når han får juling på banen, sier Lilles akademisjef Jean-Michel Vandamme.

- En ekte gullklump
I Frankrike har Hazard også alltid vært en stor favoritt blant Lille-fansen, selv om han i lang tid nå har gjort det klart at han kommer til å forlate klubben denne sommeren.

For i stedet for å bue ham ut, slike mange fans kanskje vil gjort mot en spiller som ville bort, møtte Lille-fansen opp med T-skjorter, bannere og parykker i rødt, gult og svart til hans siste kamp.

I avslutningskampen mot Nancy fikk Hazard også muligheten til å være kaptein for klubben, og takket med å score hat trick. Lagkameratene bar ham på gullstol av banen etter kampslutt.

- Vi elsker denne spilleren, alle her elsker ham. Han er en ekte gullklump. Denne sesongen har han vist alle at han er den beste spilleren i Ligue 1, sier kaptein Rio Mavuba.

Så spørs det, da, hvordan mottakelsen blir i England. De siste månedene har Hazard flørtet med både Chelsea, Manchester City og Manchester United, før han til slutt valgte bort to.

Det er ikke nødvendigvis sikkert at Hazard vil bli tatt imot med stormende jubel når han for første gang som Premier League-spiller kommer på besøk til Old Trafford og Etihad Stadium.

Det gjenstår uansett å se, og først skal jo papirene signeres. Hvem vet, kanskje har den arrogante 21-åringen fra Belgia flere overraskelser på lager?

Kilder: The Mirror, talkSport, Wikipedia, Nord Eclair, France24.