BEAVER CREEK (Nettavisen): VM-åpningen for Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde.

Et heftig snøvær sørger for at super-G-rennet blir utsatt til torsdag.

Rennledelsen ventet i det lengste med å ta en avgjørelse for om de ville gjennomføre onsdagens renn, men dessverre fikk meterologene rett med sine spådommer.

LES OGSÅ: Alpinlegende har null tro på Svindal-medalje.

Det snødde kraftig og var sterk vind i hele løypa, og arrangørene mener dermed at det ikke er forsvarlig å gjennomføre rennet.

Utøverne enige
At man velger å utsette rennet til torsdag trenger ikke være noen negativ greie for de norske kjørerne.

Storfavoritt Jansrud er enig med arrangørene i å utsette rennet.

- Det er en god avgjørelse. Det var mye vind og løssnø som ville gjort det urettferdig og farlig, forteller Jansrud til Nettavisen.

Han slipper der med det han kaller et «startnummerrenn».

- I morgen er det spådd fint vær og da får vi presentert sporten slik vi ønsker det. Spesielt til det amerikanske publikummet, skriver Jansrud.

Lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde støtter Jansrud.

- Det er ikke så mye vind, men det er mye snø. Jeg er enig avgjørelsen om å utsette til torsdag. Da er det spådd fint, og vi er opptatte av at alle skal få mest mulig like forhold, sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde til Nettavisen.

Sportssjef Claus Ryste er også enig i avgjørelsen om å utsette rennet, og han mener det kan være fordelaktig for de norske.

- Vi er fit for fight, så dette er fordel Norge. Vi er favoritter og det må vi takle. Det er litt sånn at det blir mer rettferdige forhold i morgen, og da er det bedre for alle, også for oss, forteller Ryste.

Rettferdige forhold
Kjetil Jansrud uttalte til Nettavisen tidligere i uken, etter å ha fått høre værmeldingen for onsdag, at han fryktet at det ville bli et «startnummerrenn».

Det Jansrud mener med det, er at kjørerne ikke får like forhold, dersom det snør underveis i rennet.

Etter å ha vært raskest av samtlige under tirsdagens utfortrening, forsterket Jansrud sitt favorittstempel i mesterskapet.

Eksperter og konkurrenter til nordmannen mener han er en suveren favoritt i begge fartsdisiplinene, og etter tirsdagens gjennomkjøring ble ikke det stempelet noe mindre.