Informasjonsleder Hege Storhaug i den islamkritiske organisasjonen Human Rights Service har hittil fått flest stemmer i VGs årlige kåring av Årets navn.

I skrivende stund har over 13300 mennesker stemt på henne.

Mats Zuccarello Aasen er på andre plass med 8550 stemmer (mandag formiddag).

Det store intervjuet: Hege Storhaug

Storhaugs ledelse skaper store reaksjoner på Twitter mandag.

«Den som ikke har stemt på Hege Storhaug som årets navn etter VGs varme anbefaling, er for terroristene» tvitrer Dagbladets Marie Simonsen (vi antar ironisk).

«Fikk en plutselig hockeyinteresse da jeg så at Hege Storhaug leder Årets navn-kåringen» skriver en annen. Flere på Twitter antyder at Zuccarello får stemme for å unngå at Storhaug skal vinne kåringen.

Storhaug har nylig gitt ut boken «Islam, den 11. landeplage». De siste årene har hun vært aktiv samfunnsdebatant og samfunnskritiker, blant annet her i Nettavisen.

Storhaug frykter at politikere og myndigheter ikke står opp mot ytterliggående islam, og at Norge kan vende tilbake til middelalderen.

I kommentarfeltet til denne artikkelen påpeker Øyvind Solstad i VG sosiale medier at det ikke automatisk er den med flest stemmer på VGs måling som blir Årets navn.

«Når denne avstemningen er avsluttet, sender VG listen over til TNS Gallup. De foretar deretter en meningsmåling for å kåre vinneren (...) De ti øverste på listen blir med på en runde, der TNS Gallup ringer et representativt utvalg av befolkningen - som så avgjør vinneren» skriver han i kommentarfeltet.

Sjekk Twitter-feeden og delta i debatten nederst i saken.