Gå til sidens hovedinnhold

Hege Storhaug til angrep på Shoaib Sultan

Hevder MDGs ordførerkandidat i Oslo anbefaler ekstremisme.

I et blogginnlegg med tittelen, «Kan en ordførerkandidat anbefale ekstremisme?», går islam- og innvandringskritiker Hege Storhaug til angrep på Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shoaib Sultan.

- Hvis du er en «likandes kar», kan du dermed like og anbefale hva du vil - uten at noen stiller deg spørsmål? Det virker sånn, skriver Storhaug.

Les hele bloggen her

Det Storhaug sikter til, er at Sultan er ansatt som rådgiver med fokus på ekstremisme i Antirasistisk senter (ARS).

- I denne posisjonen anbefaler Sultan og Antirasistisk senter unge nordmenn som ønsker å konvertere til islam å søke medlemsskap i Det islamske forbundets moské, Rabita, skriver hun.

Storhaug, som er informasjonsleder i organisasjonen Human Rights Service (HRS), viser til at HRS i en rekke artikler har «avdekket hva Rabita-moskeen står for».

Hun hevder Rabitas ungdomsorganisasjon, Norges Unge Muslimer, inviterer ekstreme predikanter til sine arrangement.

- Predikanter som skiller mellom «oss» og «dem», mellom muslimer og kuffar (vantro), og som åpent sier de vil erstatte norsk demokrati med en islamsk stat, skriver Storhaug i bloggen.

Sultan: - Merkelig retorikk
Shoaib Sultan mener påstandene fra Storhaug er uinteressante.

- Det er bare resirkulerte gamle anklager, og hun sitter og teller «liker» på Facebook - og det synes jeg er helt uinteressant. Det viser bare den utviklingen vi har sett, med mer og mer ekstreme uttalelser og en veldig merkelig retorikk fra HRS, sier Sultan til Nettavisen.

- Hun mener du anbefaler ekstremisme?

- Det er en uttalelse som faller på sin egen urimelighet. Det er for useriøst til at jeg vil kommentere det, sier Sultan, og legger til:

- Storhaug kunne kanskje komme med en liste over muslimske trossamfunn hun mener vi burde anbefale folk å gå til?

Kommentarer til denne saken