Gå til sidens hovedinnhold

Hege Storhaug: - Vi får så mye støtte at vi ikke klarer å ta unna

Men Storhaug tror kritikken mot henne vil tilta.

- Vi har aldri hatt så mye støtte, vi får så mye støtte at vi ikke klarer å ta unna, sier Hege Storhaug, informasjonsleder i Human Rights Service (HRS), til Nettavisen.

Bare lørdag og søndag fikk HRS inn til sammen 40.000 kroner.

Islam- og innvandringskritikeren sier pengene kommer «fra alle hold».

- Støtten kommer fra alt fra bønder til byråkrater, akademikere, Venstre-folk, Ap-topper og SV-ere, sier Storhaug, og påpeker:

- Jeg er overbevist om en ting. Vi har flertallets støtte i folket, og bankkontoen vår er veldig pen for tiden. Vi har aldri fått inn så mange pengegaver. Så kritikerne våre må bare fortsette, for jo mer de holder på, jo mer støtte får vi - og mer penger får vi inn, sier hun.

Lørdag fikk Storhaug også støtte fra sosiolog Kjetil Rolness, i en kommentar i Dagbladet, der han spør om når mobbingen av Storhaug skal stanse.

Gunnar Stavrum: Norsk asyldebatt tåler Hege Storhaugs ytringer

- Det er derfor vi skal stoppes
Det som ifølge Storhaug virkelig fikk pengestrømmen til å øke, var nyheten om at Oslo kommune kutter millionstøtten til HRS.

Selv er ikke hun overrasket over kuttet.

- Det visste vi ville komme. Vi kjenner gamet, vi har jo vært i dette spillet i 15 år, sier hun.

- Hvorfor har dere mistet støtten, tror du?

- Fordi man åpenbart tror at Norge blir et mye bedre land uten vår stemme. Men hvorfor er det så mye bråk rundt HRS? Jo, fordi vi gjennom årene har fått til så mye politikk, og vi setter avtrykk uansett regjering. Det er derfor vi skal stoppes av visse krefter, mener Storhaug.

- Hva blir konsekvensen av kuttet for dere?

- At vi får veldig mye penger inn til bankkontoen, sier hun.

- Så dere vil da klare dere fint uten Oslo kommunes pengestøtte?

- Det får vi se på. Det er så mye innbetalinger at vi ikke har oversikt. Driften av HRS er daglig leder Rita Karlsens ansvar, sier Storhaug, som ikke ønsker å anslå hvor stor sum det totalt er snakk om.

Les også: Human Rights Service mister kommunal støtte

- Dypt bekymret for fremtiden
Hun mener de får pengene rett og slett fordi folk er bekymret.

- Det som er fellesnevneren fra de som gir penger, er at de er takknemlige for at vi orker å fortsette det viktige arbeidet, og at de er dypt bekymret for fremtiden. For det er det folk er nå. Folk forstår ikke hva som er prosjektet med dagens innvandring, sier Storhaug til Nettavisen.

- Hva tenker du om støtten du får fra Rolness?

- Jeg setter pris på at Kjetil Rolness tør å være ærlig og åpen om hva han tenker, fordi det er svært få akademikere som tør å være nettopp det fordi de er redde for å bli støtt ut av det gode selskapet, sier hun, og legger til:

- Så all honnør til Rolness for at han stikker hodet fram. Jeg har en lang liste på blokka mi på akademikere som støtter oss men som beklager overfor oss at de ikke tør å gå ut offentlig. Grunnen til at de ikke tør, er at de risikerer å miste forskningsmidler - og de risikerer å bli avspist for en ny jobb, sier Storhaug, som er tydelig på hva hun mener om det.

- Det er jo veldig spesielt at vi lever i et samfunn der du kan risikere å miste jobben hvis du bruker ytringsfriheten, sier hun.

Les Det Store Intervjuet med Storhaug her: - Det er helt psycho, og jeg blir så fortvilet

- Kritikken kommer til å tilta
- Er du enig med Rolness i at du mobbes?

- Jeg bruker ikke den typen uttrykk, sier Storhaug.

- Synes du det er ubehagelig å bli møtt med all kritikken?

- Det har jeg ingen kommentar til. Jeg har ingen interesse av å være personlig, jeg jobber med sak og har gjort det i 23 år, sier hun.

Det er uansett ingen tvil om at hun tråkker i et vepsebol.

Hun tror kritikken mot henne bare vil øke i tiden som kommer.

- Kritikken kommer ikke til å ta slutt, den kommer til å tilta, tror jeg. For jo mer åpenbart det blir at den pågående innvandringen gir problemer i samfunnet vårt, jo mer vil de kreftene på den siden gå etter de av oss som har gitt beskjed i mange år om at dette kan gå galt, sier Storhaug.

- Det er det jeg har advart mot i alle år, hvis vi ikke klarer å løse problemene innvandring og islam medfører, vil vi få mer og mer splid i samfunnet. Vennskap vil ryke, og familier vil splittes, sier hun.

- Men det er også mange som ønsker flyktningene velkommen til Norge?

- Mediene har hypet dette til å være en flyktningkatastrofe, så man ser ikke at det vel så mye er en folkevandring som skjer, svarer Storhaug.

Les også: Jaquesson: - Har til gode å se Storhaug si noe positivt om muslimer

- Har gjort to feil av tusen artikler
- Er det noe du tar selvkritikk på?

- Jeg har skrevet ni bøker, og mange tusen artikler. Og i motsetning til journalister flest, så tar jeg selvkritikk når jeg har gjort en feil. Det har jeg gjort to ganger i år, og det er de eneste gangene det var riktig å viktig å gi tydelig beskjed om at jeg gikk over streken i følelsesmessig utbrudd over uvettig politikk fra Solberg og Støres side, sier , og påpeker:

- Men det er to artikler av flere tusen artikler over 23 år. Det er det som har vært problemet med mine meningsmotstandere, de har aldri hatt noen faktafeil å ta meg på, hevder Storhaug.

Det Storhaug tok selvkritikk på, var blant annet bruk av en meningsmåling om IS-sympatisører i et blogginnlegg i juni. I februar beklaget hun også bruken av begrepet «kultursvik» overfor statsminister Erna Solberg etter at hun besøkte moskeen Islamic Cultural Center.

Les også: Storhaug tar selvkritikk for bruk av meningsmåling

- Forstår du ikke at Norge må ta sin andel flyktninger i flyktningkatastrofen?

- Nei, vi har foreslått et helt annet system som er mer humant og vil hjelpe mange flere. Det er de fattigste som blir igjen, og det er de som har penger som kommer. Vi mener man absolutt burde styrke nærområdene, og det er der løsningen ligger. Det gir ingen mening i at folk skal flykte gjennom Europa, og så skal de ende opp i Norge, sier hun.

- Ingen konsekvensanalyse
Storhaug og HRS mener det i stedet må opprettes asylsentre i Midt-Østen, Asia og Afrika, der folk kan søke asyl.

- Hvis de er politisk forfulgte demokrater, så skal de få opphold i Europa, sier Storhaug, og legger samtidig advarende til:

- Det foreligger ingen verdimessig eller økonomisk konsekvensanalyse av den pågående asylinnvandringene som politiske ledelse tillater.

I Dagbladet tirsdag, skriver kommentator Aksel Braanen Sterri, at Rolness tar feil. Dette ønsker imidlertid Storhaug ikke å kommentere.

- Jeg vil ikke lese Sterris artikken, jeg har andre viktigere ting å drive med, sier hun.

Kommentarer til denne saken