HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Verdenscupen for skiskytterherrene er for lengst avgjort med franske Martin Fourcade som vinner. Men kampen om andreplassen lever for fullt.

Og favorittene til å bli nest best denne sesongen er nordmennene Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø.

Før torsdagens sprint i Holmenkollen lå Thingnes Bø kun tre poeng foran lagkameraten, men med 10. plass torsdag er Svendsen igjen foran.

Thingnes Bø, som vant tre verdenscuprenn forrige helg, måtte nemlig nøye seg med en noe skuffende 18. plass på sprinten i Holmenkollen. Bø befinner seg nå fem poeng bak trønderen.

- Flautå bli slått av ham
Hegle Svendsen sier at han skal gjøre alt han kan for å holde 20-åringen bak seg.

- Jeg prøver alt jeg kan for å unngå å bli slått av Johannes. Det er flaut å bli slått av ham. Jeg ligger noen poeng foran ham nå, så jeg får satse på at han er ferdig med sitt for sesongen, sier Hegle Svendsen.

For han er forberedt på hva som kommer om han skulle bli slått av den åtte år yngre lagkameraten.

- Hvis han tar meg blir det selvfølgelig tungt å svelge og litt drittkasting på festen på søndag. Men det får jeg bare tåle. Jeg skal knuse han neste år uansett, så det får jeg tåle, sier en blid Hegle Svendsen til Nettavisen.

Han er imidlertid klar på at verdenscupen sammenlagt ikke var noe mål denne sesongen.

- Jeg er ganske avslappet med tanke på det. Målet mitt denne sesongen har hele tiden vært OL, sier Svendsen.

- Mobber ikke hverandre
Skal vi tro Johannes Thingnes Bø kan trønderen uansett ta det med ro om han skulle vinne duellen.

- Vi driver ikke og mobber hverandre når vi slår hverandre i skiskyting. Det er et litt følsomt område, så det kan bli dårlig stemning med mobbing, sier Thingnes Bø til Nettavisen.

20-åringen er usikker på hvem som går seirende ut av duellen, men holder en liten knapp på lagkameraten.

- Han tror jeg slår ham, og jeg tror han slår meg. I dag tok han meg, men i morgen er jeg bare én strafferunde bak ham og da kan det bli en fight på lørdag, sier den sympatiske 20-åringen.

- Ikke like rå
Han innrømmer riktignok at han ikke har samme godfølelse som under forrige helg.

- Jeg føler meg ikke like rå som i forrige uke. Jeg kom aldri skikkelig i gang i dag følte jeg. Det var et litt sånn halvveis løp.

20-åringen har imidlertid planen klar for resten av helgen i Holmenkollen.

- Det blir å samle mest mulig poeng. Jeg må gå bra og skyte bra, sier Bø avslutningsvis.

Verdenscupen i skiskyting fortsetter i Holmenkollen med jaktstart lørdag, før sesongen avsluttes med fellesstart søndag.