Gå til sidens hovedinnhold

Heite reisemål for 2008

Meningene er mange og listene lange, men her har vi samlet noen av de beste tipsene for 2008.

(SIDE2): Selv Oslo har havnet som trendy reisemål for 2008. Den kom fra New York Times og de skriver at det aldri har vært så mange spennende reisemål for reisesugne globetrottere som nå.

De har tatt med 53 destinasjoner og med sin 26. plass er Oslo det eneste skandinaviske innslaget. De trekker frem arkitektur og design i sentrum, det nye operabygget og et designhotell som ikke har åpnet.

Les også: Oslo-hotell fikk plass i designbibel

Øverst på listen finner vi Laos, med sine templer, mat og luksushoteller. Lisboa følger like etter som Europas mest budsjettvennlige by. Tredjeplassen går til Tunisia og landets luksusturisme.

Besøk en jomfru
Forbes Traveler har også plukket ut sine favoritter for året. På sin liste finner vi selvsagt mye eksotisk og luksuriøst.

Et godt eksempel er Guana Island, som er en del av de De britiske jomfruøyene. På Guana vil det maks finnes 36 gjester, fordelt på 3,5 kvadratkilometer og sju strender. Her er det i tillegg et helt spesielt dyreliv, hvor mange arter er utrydningstruet.

Ellers er dykking i Maldivene, en tur på Mt. Taranaki i New Zealand, en tur til Den blå lagune på Island og en helikoptertur over Grand Canyon med på listen over «Must see and do in 2008».

Mer luksus og Afrika
Staben hos magasinet Travel+Leisure har også gjort seg opp en mening om hva som blir populært i 2008.

De kikker ikke lengre enn til New York, for en lav dollarkurs gjør at europeere vil i økende mengder innta Det store eplet på jakt etter dingser og siste mote.

Les også:Til New York på dollarshopping

Mer luksus i luften blir det også det kommende året. Ikke bare har giganten Airbus A380 satt standarden, men i India kommer luksusturene til Jet Airways og Emirates har også begynt med private luksuskabiner på sine flyginger.

De fleste av oss forbinder Rwanda med krig og elendighet, men nedgangen i voldshandlinger gjør at turistene finner veien tilbake til dette afrikanske landet. Paris Hilton tok turen hit i 2007 og nå vil flere se jungel, fjell og gorillaer i ferien, mener T+L.

Kina topper igjen
Kina blir også et populært reisemål i 2008, mener magasinet. Mye på grunn av De olympiske leker, men også fordi Beijing kan tilby turistene mer luksus og behagelig overnatting. Dermed kan det bli kamp om plassene i Den forbudte by og langs Den kinesiske mur.

Norske Zine Travel har samlet sammen noen eksperter i bransjen. De tror også Kina blir et av de mest populære reisemålene også i år. Folk vil oppdage at Kina ikke bare er et land, men et kontinent, med lave levekostnader, liten kriminalitet og ryddig infrastruktur, mener forfatter Håvard Rem.

TV-kjendisene anbefaler
To bereiste TV-kjendiser har uttalt seg om hvor man bør reise i Aftenposten. Nils og Ronny fra NRK har følgende tips:

- For de med litt mer eventyrlyst enn den gjengse Thailandfarer, vil jeg på det sterkeste anbefale Filippinene, sier Nils Henrik Wærstad til avisen.

- Begynn i hovedstaden Manila, en sydende heksegryte av kontraster, farger, lyder og trafikkaos. Er du mett av galskapen etter et par dager, har Filippinene mer enn 7000 øyer å by på. Her finner du sydhavsparadiset, vaiende palmer og asurblått hav, men også så utrolig mye mer.

- Jeg anbefaler en reise med bil gjennom Sørstatene, The Deep South. Skaff riktig doning, helst noe gammelt amerikansk og ratt nedover Blues-deltaet i Mississippi, opplev de fantastiske sumpområdene i Louisiana, sier reisemakker Ronny Kristoffersen.

- En komplett reise, med stor risiko for å møte situasjoner og karakterer som vil sette spor, legger han til.

Cruise og fornøyelse
Daily Mail er veldig opptatt av økt cruisetrafikk, men noen nye attraksjoner i fornøyelsesparkene får også litt oppmerksomhet.

Et magisk møte med de gule heltene fra The Simpsons får du denne våren hos Universal Orlando Resort. Nærmere Springfield og de elskelige figurene fra serien og filmen kommer du neppe i år.

For de aller minste er kanskje en egen fornøyelsespark med Thomas-toget en sikker vinner. Suksesserien kommer til liv rundt påske og alt finner du hos Drayton Manor Theme Park i Staffordshire.

Få flere tips til reisen her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Flere reisetrender:

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken