Gå til sidens hovedinnhold

«Heksedoktor» skal lede Drogba

Elfenbenskysten har ansatt en fransk «heksedoktor» til å lede laget under sommerens fotball-VM.

Guus Hiddink så lenge ut til å få den ledige jobben som sjef for Didier Drogba og resten av det ivorianske landslaget under sommerens fotballfest i Sør-Afrika.

Hiddink, som ikke klarte å kvalifisere Russland for sommerens VM, skal trene Tyrkia etter mesterskapet, men nederlenderen var likevel lysten på et lite VM-evetyr i forkant av denne jobben, og bekreftet at interessen fra Elfenbenskysten var reell.

- Drogba ba meg på vegne av spillerne om å takke ja. Forbundet er også veldig interessert, men jeg må analysere situasjonen først. Jeg må løse enkelte ting før jeg kan ta en avgjørelse, sa Hiddink for en ukes tid siden.

«Den hvite heksedoktoren»
De tingene har tydeligvis ikke latt seg løse. Nå har nemlig jobben i stedet gått til franskmannen Philippe Troussier, også kalt «Den hvite heksedoktoren» etter det han har oppnådd på det afrikanske kontinentet over flere år.

Han har tidligere ledet blant annet Nigeria, Burkina Faso, Sør-Afrika og også Elfenbenskysten (i 1993).

Troussier ledet også Japan til 8-delsfinalen under fotball-VM i Sør-Korea og Japan i 2002.

Overraskende farvel
Bosniske Vahid Halilhodzic fikk overraskende sparken i Elfenbenskysten, selv om han klarte å ta laget til VM-sluttspillet. Ivorianerne gikk imidlertid på en 2-3-smell mot Algerie i kvartfinalen i Afrikamesterskapet – det var nok til å sende bosnieren ut av landet.

Elfenbenskysten er i VM-gruppe med Brasil, Portugal og Sør-Korea.

(ANB)

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken