Gå til sidens hovedinnhold

- Heldagsskole i 2011

Jens Stoltenberg vil ha heldagsskole innen 2011.

DRAMMEN (Nettavisen): - Heldagsskolen er fanesak nummer én, sier Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg om valgkampen som partiet startet tirsdag.

Han vil mobilisere Ap-folk landet over til å slå et slag for heldagsskolen under høstens kommunevalg. På den måten skal elevene kunne gå på skole fra klokka 08.30 til 14.30 før 2011, som er slutten på den kommende kommunevalgperioden.

- Den gamle ideen om heldagsskole skal bli virkelighet i så mange kommuner som mulig. Arbeidet skal gjøres lokalt, og det skal støttes av regjeringen, sier Stoltenberg.

- Varmt måltid
Han synes dagens skoleordning, der de minste barna er på skolen fra klokka 08.30 til 11.30, er lite hensiktsmessig.

- Årsaken er dels at det for få timer i norsk, matematikk og engelsk, og dels at barna er overlatt til seg selv. Skolefritidsordningen er for dårlig. Vi ønsker at skoledagen skal starte 08.30 og slutte 14.30. Barna skal få et varmt måltid, fysisk aktivitet, de skal ha lek og leksehjelp, lover han.

Lover ikke full barnehagedekning i 08
I likhet med tidligere ville ikke statsministeren tirsdag tallfeste ett annet viktig mål for regjeringen, nemlig når det blir full barnehagedekning. Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har sagt at velgerne vil være kvitt henne hvis det ikke er full dekning innen 2007. Men Stoltenberg vil ikke si noe årstall.

- Jeg er en varsom og nøktern mann og er alltid forsiktig med å garantere datoer. Vi når målet om full barnehagedekning i stort sett hele landet i 2007, og så skal vi gjøre alt vi kan for å nå målet i de resterende kommunene i 2008, sier han.

- Kutt også hjemme
Stoltenberg slo også tilbake på kritikken fra både SV, Sp og opposisjonen om at han ikke vil ta noen klimakutt i Norge.

- I Soria Moria står det at vi skal ta betydelige kutt hjemme, sier han.

Les også: Jens: - Vil ta kutt hjemme

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken