MANCHESTER UNITED - BOURNEMOUTH 1-1:

Manchester United sølte bort poeng på en ny uavgjortkamp hjemme mot Joshua King og Bournemouth.

Norske King var mannen som utlignet for gjestene på straffe.

Kampen ble ellers merket av stygge episoder mellom Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings i første omgang. Begge burde vært vist det røde kortet, men fikk bli værende på banen.

Utrolig nok var bortelagets Andrew Surman den eneste spilleren som ble utvist etter en reaksjon mot Ibrahimovic.

United-svensken bommet selv på straffe etter pause. Forsøket ble reddet av Bournemouths glimrende keeper Artur Boruc.

Marcos Rojos første Premier League-mål måtte til før United fikk belønning for et massivt press innledningsvis.

Fem minutter før pause gjorde en Phil Jones-felling mot Marc Pugh at dommer Kevin Friend signaliserte for straffespark til Bournemouth. Det var det lite å si på. Det samme gjaldt utførelsen til Joshua King på straffen.

- Han skulle «ta» meg

Før pause var det altså minst to episoder som burde resultert i flere røde kort. Ibrahimovic ble stemplet i hodet av Mings, etter en hard takling der både Wayne Rooney og Ibrahimovic gikk i bakken.

Dommer Friend fikk ikke med seg hendelsen. Ei heller at Ibrahimovic valgte å sende Mings en hilsen fra stemplingen, med en knallhard albue i ansiktet på den påfølgende corneren.

Etter kampen har Tyrone Mings uttalt at stemplingen mot svenskens hode ikke var intensjonell.

- Det var ikke med vilje i det hele tatt. Jeg ville aldri gjort det, det er ikke min stil. Jeg takler hardt og rettferdig, skal Mings ha sagt, ifølge BBC.

Midtstopperen tenkte at Ibrahimovic kom til å ta igjen etter stemplingen.

- Jeg hadde en følelse av at han skulle «ta» meg hele kampen. Han er en fysisk person og det var en god kamp mellom oss gjennom hele kampen, avsluttet Mings.

- Grusomt stygt

At temperaturen steg til kokepunktet med hendelsene rett før pause gikk selvfølgelig ikke ubemerket hen i TV 2s studiosending.

- Zlatan gir Mings en helt soleklar albue. Og hvorfor gjorde han det? Se på denne situasjonen rett i forkant der Zlatan ligger nede. Mings tråkker helt åpenbart oppå hodet. Helt grusomt stygt, konstaterte kanalens ekspert Brede Hangeland.

- Han så at hodet lå der. Det er helt med vilje. Her kunne både Mings og Ibrahimovic gjort seg fortjent til røde kort. Men det ble bare Surman som tok turen i dusjen, fortsatte han.

Også på Twitter vakte episodene reaksjoner blant flere fotballeksperter.

- Zlatan får garantert tre kamper. Mulig Mings også. Vi får se, skrev Morten Langli.

Kommentator Øyvind Alsaker var kjapt ute med å konstatere at både Mings og Ibrahimovic burde blitt sendt i dusjen.

Surman var isteden mannen som måtte forlate gresset med sitt andre gule kort. Midtbanespilleren dyttet ned Ibrahimovic etter United-profilens albue mot Mings.

Ti minutter før ble Surman tildelt det første gule for en takling mot Luke Shaw. Ibrahimovic snakket på sin side til seg et gult kort etter Joshua Kings straffemål.

Stor sløsing

Sportslig sett var det nærmest mirakuløst at ikke Manchester United ledet før det var spilt 20 minutter.

Artur Boruc storspilte gjennom hele kampen, men var spesielt viktig i starten. Han avverget store sjanser fra både Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Anthony Martial.

- Martial kan knapt tro at toppscoreren i England ikke setter den, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad da Zlatan ikke fikk plassert beina riktig på åpent mål.

Sovende. Det hadde vært en god beskrivelse på hvordan Bournemouths forsvar framsto de første 20 minuttene på Old Trafford. Boruc måtte gang på gang rydde gang opp etter lagkameratene.

Og det greide polakken helt til Marcos Rojo scoret sitt første ligamål for Manchester United. Forsvarsspilleren fra Argentina styrte inn et svakt plassert skudd fra Antonio Valencia på ishockeyvis.

Men motstanderlaget hadde altså en bedre straffeskytter i Joshua King. Det ga poengdeling for fjerde gang på de siste seks ligakampene for Manchester United.

Kampen roet seg ned mye i andre omgang. Hjemmelaget skapte likevel mer enn nok trykk til å ordne et vinnermål.

Straffemissen er nevnt. Paul Pogba var en annen som kunne utrettet mer med ballen i farlig område på tampen.

Sju av Uniteds 20 avslutninger traff mål. Bournemouth hadde bare Joshua Kings ene skudd på mål i oppgjøret.