HØNEFOSS - VIKING 0-1:

Hønefoss' debutsesong i Tippeligaen har så langt ikke vært av det lystige slaget: Laget sto med fem strake tap før møtet med Viking på AKA Arena på lørdag.

Og selv om vertene lenge var det førende laget i kampen mot siddisene, var det Viking som kunne juble over tre poeng, etter Patrik Ingelstens straffescoring tidlig i andre omgang.

Dermed fortsetter elendigheten for Ole-Bjørn Sundgots gutter, som står med null poeng og bare to scorede mål etter de seks første kampene i Tippeligaen.

Og først og fremst er det kanskje avsluttingsferdighetene som må skjerpes i Buskerud.

For det var hjemmelaget som dominerte de første 45 minuttene av kampen. Flere ganger skapte Hønefoss store muligheter foran Rune Jarstein i Viking-buret, men hverken Davy Claude Angan eller Kamal Saaliti klarte å overliste keeperen.

Dermed gikk lagene til pause uten mål, og lagene hadde såvidt satt i gang spillet etter hvilen da avgjørelsen falt på AKA Arena.

Hønefoss-keeper Steve Clark måtte ty til ulovlige midler for å stoppe en Viking-spiller innenfor 16-meteren, og Patrik Ingelsten var sikkerheten selv da han satte straffesparket i mål.

Vertene klarte aldri å reise seg etter scoringen, og Viking kan dermed sette seg på bussen hjem til Stavanger med tre poeng i bagasjen - uten at laget imponerte nevneverdig mot motstanderne på tabellbunn.

Åge Hareides menn står nå med åtte poeng på sine sju kamper.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra AKA Arena.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!