Gå til sidens hovedinnhold

Heldige Real senket Arsjavin

Ruud van Nistelrooy sikret tre viktige bortepoeng mot Zenit St. Petersburg.

ZENIT ST. PETERSBURG – REAL MADRID 1-2:

Real Madrid har vært det beste laget hjemme i Spania de siste sesongene, men i Mesterligaen har det ikke gått like bra for hovedstadslaget.

Laget dominerte turneringen tidlig på 2000-tallet, på en tid da spanske lag også generelt viste stor styrke ute i Europa, men i senere tid har spanjolene blitt satt i skyggen av flere engelske topplag.

I tirsdagens vanskelige bortekamp mot regjerende Uefa-cupmester Zenit St. Petersburg, viste de imidlertid at en ny storhetsperiode kan stå på trappene.

Ringreven Ruud van Nistelrooy ble den store helten for gjestene, med sin avgjørende scoring en halvtime inn i den første omgangen. Det skal imidlertid sies at Zenit var fult på høyde med spanjolene i store deler av kampen og hadde uflaks som ikke fikk et utligningsmål i sluttminuttene.

Tidlig selvmål
Et selvmål av hjemmelagets Tomas Hubocan sendte Real Madrid i føringen allerede etter fire minutters spill. Nykommeren Rafael van der Vaart la inn fra høyrekanten og den slovakiske stopperen styrte ballen i eget nett på meget klønete vis.

Etter den litt heldige scoringen fortsatte gjestene å presse på og like etterpå kunne Ruud van Nistelrooy ha doblet ledelsen. Nederlenderen mottok en fin pasning fra Ruben De La Red, men spissens avslutning sto ikke i stil og gikk over mål.

Andrej Arsjavin leverte et imponerende EM-sluttspill i sommer og den russiske playmakeren er også en svært sentral spiller for Zenit. Etter 25 minutter viste han seg fram. Fra venstrekanten slo han et perfekt innlegg inn foran mål og inne i feltet kunne Danny styre ballen i buret med skotuppen.

Måljegeren Nistelrooy
Jubelen skulle imidlertid stilne fort på Petrovski Stadion. Bare fem minutter etter utligningen var det nemlig duket for en ny Real-scoring. Gonzalo Higuain fyrte av fra rundt 20 meter og Zenits målvakt måtte gi retur. Foran mål ventet som vanlig Ruud van Nistelrooy og måljegeren kunne enkelt sende spanjolene i ny ledelse.

Real Madrid hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen før pause, men presisjonen i avlutningene var ikke på topp. Zenit på sin spilte svært ujevnt og varierte fra det helt strålende til forholdsvis håpløst. Slik sett var det ikke ufortjent at Real Madrid ledet til pause.

Roet seg betraktelig
Etter en veldig frisk førsteomgang, roet det seg betraktelig etter hvilen. Real la seg litt mer bakpå og konsentrerte seg mest om å demme opp for et hjemmelag som jaktet utligning.

Kvarteret før full tid kunne likevel gjestenes Higuain ha punktert kampen, da han holdt på å styre ballen i mål etter at russernes keeper hadde slått en avslutning rett i kroppen på ham. Ballen gikk imidlertid like over mål.

(saken fortsetter)

Massiv sluttspurt
Da Real Madrid ikke tok vare på sine sjanser, satte Zenit inn en massiv sluttspurt. Andrej Arsjavin herjet til tider med spanjolenes forsvar de siste minuttene og det var nesten utrolig at det ikke ga uttelling.

Hele tre ganger i løpet av kort tid var playmakeren innblandet i farligheter foran mål og det var bare en god Iker Casillias i gjestens bur og en stor porsjon flaks som hindret scoring.

På overtid var målscorer Danny utrolig nære ved å sette inn sitt andre for dagen. Arsjavin gjorde forarbeidet og fra rundt åtte meters hold burde den portugisiske angrepsspilleren ha satt ballen i nettet. Skuddet gikk imidlertid via Pepe og over.

Et heldig Real Madrid kunne dermed juble for tre meget viktige poeng fra en vanskelig bortekamp.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).